Sezai Karakoç için gıyabi cenaze namazı kılındı

Sezai Karakoç için gıyabi cenaze namazı kılındı

İHH Bilecik İl Temsilciliği tarafından hayatını kaybeden şair, yazar ve fikir adamı Sezai Karakoç için gıyabi cenaze namazı kılındı.

İHH Bilecik İl Temsilciliği tarafından hayatını kaybeden şair, yazar ve fikir adamı Sezai Karakoç için gıyabi cenaze namazı kılındı. Şerifpaşa Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazında üstad Karakoç için dua edildi.

İHH Bilecik İl Temsilcisi Sadık Savak, cenaze namazının ardından yaptığı açıklamada, Sezai Karakoç’a Allah’tan rahmet dileyerek, Karakoç’un dünya hayatını sürgün olarak nitelendirdiğini ifade etti.

sezai-karakoc1.jpg

Savak, açıklamasında, şunları kaydetti:

Üstadın son yarım asırdır yetişen nesillerin şuurlarının oluşmasında büyük payı vardır. Ümmet birliği şuuru, tarih şuuru, coğrafya şuuru birlik beraberlik şuuru.

Geçtiğimiz ramazan ayında yayınladığı tebrik mesajında şöyle seslenmişti bizlere:

“İslâm Milleti, birkaç yüzyıllık çilesini doldurmadı. İslâm Coğrafyası kan ağlıyor. Afganistan, Irak, Suriye, Libya’da yangın sürerken, Doğu Türkistan esaret altında inlerken, Gazze, Filistin çağın korkunç silâhlarıyla yıkılıyor, yok ediliyor.

Müslümanlar uyanmalı, ortak değerlerde buluşmalı, Osmanlı Devleti’nin yıkılışından sonra yeri boş kalan Büyük İslâm Devleti’ni kurmalıdır. ”

İslâm’ın, doğuşundan itibaren büyük devlet kurması, Peygamber Efendimizin kurduğu devletin büyütülmesi, devam ettirilmesi ve bunun 20. yüzyıla kadar getirilmesi bir lüks değildi, bir zorunluluktu. Müslümanların bağımsızlıklarını, inançlarını, maddî ve manevi bütün varlıklarını, şeref ve haysiyetlerini, onurlarını korumaları için olmazsa olmaz bir şart, bir gerekliliktir.

sezai-karakoc2.jpg

Söylenecek çok söze hacet yok üstad yaşadığı mütevazı hayat ve davasının çilesini çekerek dünya sürgününü tamamladı. Bize düşen ona karşı son vazifemizi yapmak ama bundan sonrada onu unutmamak ve unutturmamak, diriliş neslinin amentüsüne sıkı sıkıya bağlı kalarak büyük medeniyet davamızın seferinde yer almaktır. Zaferi üstad göremedi ama zafere giden yolları temizleyerek, zihinlerimizi berraklaştırarak bizim yolumuzu açtı.

Üstad, bize hakkını helal et. Biz İslam ümmeti olarak sana hakkımızı helal ediyoruz.

Allah rahmet eylesin ruhu şad mekânı cennet olsun.”

Bu haber toplam 1237 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum