Skandallarla İlgili Yeni Açıklama

Skandallarla İlgili Yeni Açıklama

Bozüyük Devlet Hastanesi’nde ölümle sonuçlanan skandallar zincirine ilişkin haberlerimiz gündemden düşmüyor.

Bozüyük Devlet Hastanesi’nde ölümle sonuçlanan skandallar zincirine ilişkin haberlerimiz gündemden düşmüyor. Bugün ulusal basında da geniş yankı uyandıran olayın ardından Valilik'ten yeni açıklama geldi.

Bilecik Valiliği, bahse konu iddialarla ilgili soruşturma başlatıldığını ve süreci yakından takip ettiklerini belirterek, Sağlık Bakanlığınca da müfettiş görevlendirildiği bildirildi. Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"15.10.2023 tarihinde bazı basın ve yayın organlarında çıkan Bozüyük Devlet Hastanesi beyin cerrahi ameliyatlarında yetkisiz kişilerce ameliyat yapıldığı haberlerine ilişkin olarak; Haberlerde yer alan iddialara dair 1 ay öncesinde, Bilecik Valiliğinin talimatlarıyla hastane idaresince inceleme ve soruşturma başlatılmış olup Cumhuriyet Savcılığına başvuru yapılmıştır. Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığınca 20.09.2023 tarihli 2023-01-0337 sayılı inceleme ve soruşturma ile Bakanlık müfettişlerince soruşturmalar yürütülmektedir. Soruşturma kapsamında; haberlerde adı yer alan Bozüyük Devlet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı personel Bilecik Valilik Makamınca 05.10.2023 tarihli ve 226111015 sayılı onayı ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 137 ve 138’nci maddeleri uyarınca 04/10/2023 tarihinden itibaren görevden uzaklaştırılmıştır. Valiliğimizce konu titizlikle takip edilmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

Bu haber toplam 2892 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum