Sobalar Yola Çıktı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem sonrası tüm ülkede olduğu gibi Bilecik’te de yardım seferberliği başlamıştı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem sonrası tüm ülkede olduğu gibi Bilecik’te de yardım seferberliği başlamıştı. Bilecik’teki duyarlı vatandaşlar, kamu kurum ve kuruluşları çatısı altında soba üretimine geçilmişti. 
Bu kapsamda Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde Makina Ressamı ve Tasarım Teknolojisi öğretmenlerinin tasarladığı, Ticaret-Sanayi Odalarının ve sanayi kuruluşlarının malzeme desteğiyle, tüm meslek ve kültür dersi öğretmenlerinin 7-24 işçiliği ve öğrencilerle birlikte kısa bir sürede konteyner tipi, çadır içi ve çadır dışı olmak üzere üç farklı konsepte sobalar üretildi. Hazırlanan ilk etap sobalar deprem bölgesine uğurlandı. 

sobalar-yola-cikti-001.jpg

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sami Akyol, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Eğitim camiamız Milli Eğitim AKUB Ekibi, jeneratörler, kıyafet dikimleri, öğretmenevi barınma, mobil mutfak, ekmek üretimi ile deprem bölgesindeki kardeşlerimizin yanında olmaya çalıştılar. Son olarak konteyner ve çadır tipi muhtelif soba tasarlayıp ürettiler. Soba yanında ekipmanları ve yakacaklardan oluşan tır yola dualarla çıktı. Zor zamanlarda devlet teşkilatımızın etkili neferleri olan eğitimciler olarak deprem bölgesindeki kardeşlerimizin yaralarımızı birlikte sarmaya yoğun gayret ediyoruz." dedi. 

sobalar-yola-cikti2-001.jpg

İzlenme: 1543
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar