Söğüt esnafı başkanın zulmünü reddetti!

Söğüt esnafı başkanın zulmünü reddetti!

Söğüt Belediyesi'nin tartışmalara sebep olan ve ilçede tansiyonu yükselten 37 işyeri ihalesi gerçekleştirildi.

Söğüt Belediyesi'nin tartışmalara sebep olan ve ilçede tansiyonu yükselten 37 işyeri ihalesi gerçekleştirildi. MHP’li Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever’in esnafa zulmedercesine belirlediği kira bedelleri esnaftan karşılık bulmadı. Aylık 20 bin TL muhammen bedelle kiraya çıkan ve müstecirlerin mağdur duruma düştüğü iş yerlerinin birçoğuna istekli çıkmazken sadece Namlı Otel’in müsteciri el değiştirdi. Namlı Otel’in aylık 20 bin TL kira bedelli ihalesini ilçede faaliyet gösteren Termal Seramik şirketi aldı. 

Bilindiği üzere; ihalenin ertelenmesi ve yeniden değerlendirilmesi için Söğüt Belediye Meclisi’nde önerge verilmişti ancak AK Parti ve MHP grubunun oylarıyla reddedilmişti. İhalede de Söğüt esnafının sağduyusunu koruduğu ve Sever’in zulmü aratmayan taleplerini reddettiği görüldü. 

Hatırlanacağı üzere; Söğüt Belediyesi tarafından belediyeye ait 37 işyeri ihaleye çıkartıldı ve bazı iş yerleri için fahiş kira bedelleri belirlendi. Bunun üzerine mağdur olan müstecirler ve ilçedeki bazı siyasi partiler İsmet Sever’in yanlış yaptığını bildiren açıklamalarda bulundu. Söğüt Belediyesi’nin eski başkanlarından İYİ Parti GİK Üyesi Halil Aydoğdu’da Sever’i yanlıştan dönmeye davet etti. Ancak; tüm bu gelişmelere rağmen kararından vazgeçmeyen Söğüt Belediyesi ihaleyi gerçekleştirdi. Gergin geçmesi beklenen ve ilçede huzursuzluk meydana getirebileceği düşünülen tartışmalı ihale sükunet içerisinde tamamlandı. Söğüt esnafı Başkan Sever’in zulmüne karşı çıkarak fahiş kira bedelleri olan iş yerlerinin ihalelerine katılmadı. Sadece Namlı Otel Termal Seramik şirketi tarafından kiralandı. 

Gelinen süreçte; zulme varan kira artışlarını yargıya taşıyan müstecirler mahkeme kararını bekleyeceklerini bildirirken, Söğüt Belediyesi’nin ise istekli çıkmayan iş yerlerini yeniden ihaleye çıkarıp çıkarmayacağı bilinmiyor. 

İlgili Haberler

Bu haber toplam 3610 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.