Söğüt halkı üzgün

Söğüt halkı, şenliklerin eskisi gibi renkli ve coşkulu kutlanmasını isterken, “Ah şu hastalık olmasaydı” diyerek üzüntüsünü dile getiriyor.

Koronavirüsü salgını dolayısıyla geçtiğimiz yıl kutlanamayan Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri, bu yıl ise kısıtlı bir program ile kutlanıyor. Söğüt halkı ise şenliklerin eskisi gibi renkli ve coşkulu kutlanmasını isterken, “Ah şu hastalık olmasaydı” diyerek üzüntüsünü dile getiriyor.  

740’ıncı Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılış programının ardından mikrofonlarımızı Söğütlü vatandaşlara uzattık. Söğüt halkına şenliklerle ilgili düşüncelerini ve pandeminin şenliklere etkisini sorduk. Oldukça samimi ve dikkat çekici cevaplar veren Söğüt halkı, şenliklerin eskisi gibi kutlanamamasından duydukları üzüntüyü dile getirdi. 

Şenliklerin geçtiğimiz yıl kutlanmamasından ötürü kırgın olduklarını dile getiren vatandaşlar, organizasyonun Söğüt’ün tanıtımına ve ekonomisine olan katkısına dikkat çekti. Şenliklerin turist çeken ve ilçeye ekonomik girdi sağladığını ifade eden vatandaşlar bu yılki organizasyonun eskisi kadar keyifli olmayacağına değindi. 

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yörüklerin bu yıl gelemeyecek olmasının Söğüt’ü mahzun bırakacağını söyleyen vatandaşlar, Cumartesi günü düzenlenen törenlere mesai günü olmasından ötürü ilginin düşük olacağını belirttiler.  

Söğüt halkı, koronavirüsü salgınının bir an evvel sona ermesini ve şenliklerin eskisi gibi şenlik havasında geçmesini istiyor. 

Söğüt'te gerçekleştirdiğimiz halk röportajlarını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz. 

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 6047 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum