Söğüt mahzun kaldı

Söğüt mahzun kaldı

Türkiye’nin dört bir yanından binlerce vatandaşı ağırlamaya alışık olan ata ocağı Söğüt maalesef bu sene mahzun kaldı

Bu yıl 739’uncusu düzenlenen Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri, korona virüsü salgını tedbirleri altında oldukça az katılım ile başladı. Türkiye’nin dört bir yanından binlerce vatandaşı ağırlamaya alışık olan ata ocağı Söğüt maalesef bu sene mahzun kaldı. 

Ertuğrul Gazi Türbesi’ni ziyaret ile başlayan törenler Kur’an-ı Kerim okunması ile devam etti. Daha sonra Sultan Alaaddin Keykubad'ın Konya'dan gönderdiği Beylik Beratı'nın temsili takdimi gerçekleştirildi. Bilecik Doğa Sporları Kulübü Derneği (BİDOS) ekibi ise Vali Bilal Şentürk’e Kayı Boyu sancağını ve Domaniç toprağını teslim etti.

sogut-mahzun-kaldi2.jpg

Açılış töreni, Vali Şentürk tarafından Türk Büyükleri Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi. 

Törene, Vali Bilal Şentürk, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Söğüt Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer, Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, daire müdürler, STK ve siyasi parti temsilcileri katıldı. 

sogut-mahzun-kaldi3.jpg

Öte yandan, 739’uncu Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’nin bugünkü programında Kuyulu Mescid çevre düzenlemesinin açılışı yapılacak. Hükümet konağı önünden Ertuğrul Gazi Türbesi’ne yürüyüş gerçekleştirilecek. Yörük Türkmen Federasyon Başkanları ile online görüşme yapıldıktan sonra Küre Mehter Takımı konser verecek. 

Son olaraksa Ertuğrul Gazi Camii ve Darû-l Kurra temel atma töreni gerçekleştirilecek.

sogut-mahzun-kaldi4.jpg

İlgili Haberler

Bu haber toplam 6750 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum