Söğüt OSB Elginkan’ın keyfini mi bekliyor?

Söğüt OSB Elginkan’ın keyfini mi bekliyor?

Yaklaşık 8 yıl önce Söğüt OSB’deki parsellerin neredeyse tamamını satın alan Elginkan Holding’in halen yatırıma başlamaması tepkilere neden oluyor.

Yaklaşık 8 yıl önce Söğüt OSB’deki parsellerin neredeyse tamamını satın alan Elginkan Holding’in halen yatırıma başlamaması tepkilere neden oluyor. Söğüt halkının dört gözle beklediği yatırım için boşa geçen günler ilçe halkını huzursuz ederken Elginkan Grubu’nun keyfiyetine izin verilmemesi ve bir an evvel yatırıma başlatılması isteniyor.

Hatırlanacağı üzere, Söğüt OSB’nin 1000 dönümlük arazisinin 700 dönümlük kısmı 2014 yılında Elginkan Holding’e tahsis edildi. Ancak aradan geçen 4 yıllık zaman zarfında herhangi bir yatırım yapılmayınca dönemin valisi Tahir Büyükakın holding yetkililerine ruhsat almadıkları takdirde tahsisi iptal edeceklerini bildirdi. Bunun üzerine holding tarafından gerekli işlemler tamamlanarak ruhsat teslimi yapıldı.

Elginkan Holding ve Elginkan Vakfı Mütevelli Heyeti Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen, 2020 yılında Söğüt’e gerçekleştirdiği ziyarette, 2021 yılının Mart-Nisan aylarında fabrikanın temellerini atacaklarını söyledi. Holding yetkilileri ayrıca OSB içerisine bir de okul yapacaklarını duyurdu. Ancak hem yatırımlar başlamadı hem de çalışmaların başlayacağına dair somut adımlar atılmadı.

Gelinen süreçte, Söğüt OSB’nin 8 yılı heba olurken başta Söğüt halkı olmak üzere Bilecik kamuoyu Elginkan Holding’e karşı yaptırım uygulanarak çalışmaların başlatılmasını istiyor. Eğer Elginkan tarafından herhangi bir yatırım yapılmayacaksa ruhsatın iptal edilerek yeni yatırımcıların bulunması talep ediliyor.

Bilindiği üzere daha önce Osmaneli OSB’de yaşanan buna benzer bir durumdan ötürü ilçeye yapılacak yatırım yıllarca gerçekleştirilememiş ve uzun süren mahkeme süreçleri yaşanmıştı.

Diğer yandan, Söğüt’te bulunan altın madeninin yanı sıra OSB’nin de faaliyeti geçmesi halinde Söğüt’te hızlı bir yükseliş ve gelişmenin yaşanması bekleniyor.

İlgili Haberler

Bu haber toplam 7772 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum