Söğüt OSB’de hummalı çalışma

Söğüt OSB’de hummalı çalışma

Yaklaşık 8 yıl önce Söğüt OSB’deki parsellerin neredeyse tamamını satın alan Elginkan Holding geçtiğimiz Eylül ayında gerçekleştirdiği temel atma töreninin ardından çalışmalarını hızlı şekilde sürdürüyor.

Yaklaşık 8 yıl önce Söğüt OSB’deki parsellerin neredeyse tamamını satın alan Elginkan Holding geçtiğimiz Eylül ayında gerçekleştirdiği temel atma töreninin ardından çalışmalarını hızlı şekilde sürdürüyor. Fabrikanın kurulacağı alanda hem hafriyat hem de inşaat çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Söğüt’e 1 milyar TL yatırım ile 2 fabrika kuracak olan Elginkan Holding tarafından 2500 kişinin istihdam edilmesi bekleniyor. Yatırımların 2024 yılı sonunda tamamlanıp vitrifiye ve seramik üretimine başlanması planlanıyor.

sogut-osbde-hummali-calisma1.jpg

Diğer yandan, Eylül ayında gerçekleşen temel atma töreninde konuşan Elginkan Topluluğu İcra Meclisi Başkanı Gaye Akçen, Söğüt’te kuracakları fabrikalarla yılda toplamda 260 milyon euro gibi bir ciro elde edeceklerini belirtmişti. Gaye Akçen, konuşmasında, şu noktalara dikkat çekmişti:

“Bilecik’in Söğüt ilçesinde 700 bin metrekare açık alanda Vitrifiye ve Yer Duvar Karo Seramik Fabrikası kuruyoruz. Toplam 110 bin metrekare kapalı alanda iki etap şeklinde yapılacak vitrifiye fabrikamızın ilk etabının temelini bugün atıyoruz ve 2 yıl içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz.

Vitrifiye fabrikamızın ilk etabı 120 milyon euroya mal olacak ve 800 kişilik yeni istihdam sağlayacak. Yılda 1 milyon adetlik vitrifiye üretim kapasitesine sahip olacak ilk etap yatırımımız ile yılda 55 milyon euro ciro elde etmeyi hedefliyoruz.

sogut-osbde-hummali-calisma2.jpg

İkinci etap vitrifiye fabrikamızı ise 60 milyon euro yatırım bedeli ile kuracağız ve burada da yine 800 kişiye istihdam sağlayacağız. Yıllık 1 milyon adetlik üretim kapasitesine sahip olacak ikinci etap fabrikamızda da yıllık 55 milyon euro ciro bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Bilecik’teki Vitrifiye fabrika yatırımının devamında Yer Duvar Karo Seramik Fabrikası yatırımına başlayacaklarını bildiren Gaye Akçen, “120 bin metrekare kapalı alana sahip olacak bu fabrikamız ise 1.000 kişiye istihdam sağlayacak. 110 milyon euro yatırım bedeli bulunan yeni fabrikamızın yıllık 12 milyon metrekare yer duvar karo seramiği kapasitesi olacak ve yıllık 150 milyon euro ciro elde edilecek.”

Çalışmaları yerinde gözlemleyerek hızlı tempolu çalışmaları fotoğraflarla kayıt altına aldık. Gaye Akçen’in temel atma töreninde yaptığı konuşmaya göre, fabrika yatırımlarının zamanında gerçekleşeceğini görmek mümkün.

sogut-osbde-hummali-calisma3.jpg

İlgili Haberler

Bu haber toplam 7747 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum