Söğüt Şenlikleri sönük geçti

740’ıncı Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri maalesef sönük geçti.

740’ıncı Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri maalesef sönük geçti.

Cuma günü açılışı yapılan şenliklerin Cumartesi günü ise resmi kutlama programı gerçekleştirildi. Hükümet konağı önünde toplanan devlet erkanı ve vatandaşlar buradan tören alanına kadar yürüdü. Mehteran Takımı’nın önderliğinde gerçekleşen kortejde, Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, il protokolü ve diğer davetliler katıldı.

740nci-ertugrulgaziyi-anma-ve-sogut-senlikleri.jpg

TÜRBE ZİYARETİNDE ARBEDE YAŞANDI

Yürüyüşün ardından devlet erkanı tarafından Ertuğrul Gazi Türbesi ziyaret edildi. Bakanların türbeye girişi esnasında kısa süreli arbede yaşandı. Güvenlik koridorunda sıkışan Bakanlar korumalarının yardımıyla çıkarıldı. Türbe girişinde yaşanan gerginlik türbe çıkışında da kendini hissettirdi.

TÜRK YILDIZLARI NEFES KESTİ

Tören alanına girilmesinin ardından saygı duruşunda bulunularak istiklal Marşımız okundu. Daha sonra Türk Yıldızları tarafından selamlama gösterisi yapıldı. Söğüt semalarında gösteri uçuşu yapan Türk yıldızları, tören alanının üzerinde adeta süzüldü. Türk Yıldızlarının gösterisi dosta güven verirken düşmana korku saldı.

VATANDAŞLAR TÖREN ALANINDAN AYRILMAYA BAŞLADI

Türk Yıldızlarının gösterisinin ardından protokol konuşmalarına geçildi. Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever’in açılış konuşmasını gerçekleştirmek üzere kürsüye geldiği esnada tribünlerde hareketlilik yaşandı. Çok sayıda vatandaş tribünlerden çıkarak tören alanını terk etmeye başladı. Protokol konuşmalarının devamında, Bilecik Vali Vekili Yunus Fatih Kadiroğlu açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

740nci-ertugrulgaziyi-anma-ve-sogut-senlikleri.jpg

BAHÇELİ’NİN SELAMINI İLETTİ

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ise yaptığı konuşmada, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin selamını iletti. Genel Sekreter İsmet Büyükataman, Söğüt’ün tarihimizdeki önemine dikkat çekerek Söğüt ruhunun dünya üzerinde küresel bir güç olduğunu ifade etti. Büyükataman, bir ve beraber olduğumuzda Söğüt ruhunun yine dünyanın hakimi olacağını dile getirdi.

DESTİCİ’DEN CHP’YE ELEŞTİRİ   

BBP Lideri Mustafa Destici ise pandemiden dolayı buruk kutlanan şenliklerin önümüzdeki yıllarda inşallah yeniden coşkuyla kutlanacağını ifade etti. Yörük ve Türkmenlerin yeniden Söğüt’e geleceği ve çadırlarını kuracağı günü şimdiden özlediklerini belirten Destici, CHP’ye eleştirilerde bulundu. Destici, CHP’nin adli yıl açılışının dualarla açılması üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a yönelttiği eleştirilere cevap verirken, “Her şeyin başı duadır. Buraya gelseydeniz bunu öğrenirdiniz” dedi.

Balıkesir’in Edremit ilçesinde gerçekleştirilen kurtuluş törenlerinde ortaya çıkan ’Zincire bağlanan kadın’ görüntülerine değinen Destici, “Kınıyorum. Milletimiz her zaman bunların dersini vermiştir sillesini yapıştırmıştır. Yine dersini verecektir. Müslüman Türk’ün inancına saldıranlar elbette en büyük tokadı milletten yiyeceklerdir.” ifadelerini kullandı.

740nci-ertugrulgaziyi-anma-ve-sogut-senlikleri.jpg

BBP Lideri Mustafa Destici’nin ardından konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Söğüt’ün Türk Dünyası’nın en önemli kültürel mirası olduğuna dikkat çekti.

‘ENERJİDE BAĞIMSIZ HALE GELECEĞİZ’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin enerji alanında gerçekleştirdiği hamlelerden bahsederek, ülkemizi enerjide bağımsız hale getirmek için gece gündüz çalıştıklarını kaydetti. Bakan Fatih Dönmez, hedefe doğru emin adımlarla ilerlerken karşılarına çıkartılan tüm zorlukları teker teker aşacaklarını belirterek, şöyle devam etti:

“Denizlerimizde bizleri tehdit etmeye çalıştılar. Arayamazsınız dediler, aradık. Bulamazsınız dediler, bulduk. Buldunuz ama ilerleyemezsiniz diyorlar. Bizde diyoruz ki; nasıl bulduysak öyle çıkartacağız. Türkiye’yi enerjide bağımsız hale getirmek için yolumuzdan geri dönmeyeceğiz.

Türkiye’nin enerjisini yüksek tutmak, enerjide bağımsız, enerji teknolojilerinde önde gelen ülkelerden olmak bizim borcumuz. Yer altı ve üstü kaynaklarımızı kullanmak için gayret içerisindeyiz. Her alanda üreten bir ülke istiyoruz. Attığımız adımlarla Türkiyemizin 2023,2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmamızı sağlayacak temeller inşa ediyoruz. Ülkemize barajlar, enerji santralleri, yollar ve üretim merkezleri ile inşa ediyoruz” ifadelerini kullandı.

740nci-ertugrulgaziyi-anma-ve-sogut-senlikleri.jpg

‘GEREKTİĞİNDE OYUN KURUYORUZ, GEREKTİĞİNDE BOZUYORUZ’

Son olarak konuşan Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletti. Kendisinin de yörük olduğunu anımsatan Bakan Çavuşoğlu, “Bu coşkuyu yaşamaktan onur duyuyorum. Buradan esen medeniyet rüzgarı dünyaya adaletle hükmetti. Bu büyük medeniyetin çocukları olmak iftihar vesilesidir” diye konuştu.

Türkiye’nin dış politikada güçlü bir aktör olduğunu aktaran Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

“Dünyada gerektiğinde oyun kuruyoruz gerekirse bozuyoruz. Ancak; Allah’ın huzurunda eğiliriz. Çünkü Türk beklenendir, Dünya 5’ten büyüktür. Mazlumlar bizi bekliyor. Bu şanlı tarihi sonsuza kadar yaşatacağız. Rabbim utandırmasın.”

SİYASİLER BOŞ TRİBÜNLERE KONUŞTU

Koronavirüsü salgını dolayısıyla kısıtlı bir programla icra edilen 740’ncı Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri, yaklaşık 2 saat süren protokol konuşmaları ile vatandaşların ilgisini çekmedi. Sönük geçen şenliklerde siyasiler boş tribünlere konuştu. Türk Yıldızlarının gösterisi izleyen vatandaşlar Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever’in açılış konuşması başladığı esnada tribünlerden ayrılmaya başladı. Konuşmalar uzadıkça tribünde kalanların sayısı yok denecek kadar azaldı.

740nci-ertugrulgaziyi-anma-ve-sogut-senlikleri.jpg

Konuşmaların ardından kılıç kalkan ekibi gösterilerini sergilerken Bilecik halk oyunları oynandı. Küre Mehter Takımı’nın konseri ile şenlikler sona erdi.

740'NCI ERTUĞRUL GAZİ'Yİ ANMA ve SÖĞÜT ŞENLİKLERİ

740'NCI ERTUĞRUL GAZİ'Yİ ANMA ve SÖĞÜT ŞENLİKLERİ

Bu haber toplam 4182 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum