Söğüt'e Oba Kent

Söğüt'e Oba Kent

Şadi ERDAL - Olaylara Bakış

Söğüt’te yedi yüz yılı aşkın eskiden “Yörük Bayramı” olarak devam ettirilen kutlamaları on iki yaşımdan sonra belirli aralıklarla takip ettim. Her gidişimde ilgililerin konuşmalarını dinledikçe Osmanlı’nın Söğüt’te kurulduğunu okudukça “Madem Söğüt bu kadar değerli topraklar, neden yolları bu kadar berbat, törenleri yapılan stad yetersiz, bir müzesi yok” diye düşündüğüm oldu.

Yolu istenilen kalitede yapılmasa da eskiye göre orta halli oldu. Her yer otoyol olurken burası hasretle o günleri beklediğini hatırlatalım. Daha sonraları müze oldu, kutlamaların yapıldığı stad eskiye göre düzenlemeler yapılsa da Söğüt ismine layık hale gelmedi, gelmesini halkımız beklemekte.

Son gelen iki valimiz Süleyman Elban ve şuanki valimiz Bilal Şentürk, Söğüt ilçemiz ve şenliklerle ilgili gelişmeleri layıkıyla yapılması için uğraştıklarını, proje geliştirdiklerini memnuniyetle görüyoruz.

Son olarak Vali Bilal Şentürk’ün önderliğinde hazırlanan “Obakent” projesi Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edildi. Projenin tamamına 22 milyon TL gideceği açıklandı. Bu proje tamamlandığında Söğüt’e canlılık getireceğini söyleyebiliriz. İlimiz bürokrasisinin hazırladığı “Obakent” projesini Gençlik ve Spor Bakanlığına kabul ettirmekte emeği geçen Ak Parti Milletvekili Selim Yağcı projeyle ilgili gazetemize yaptığı açıklamada “Gençlik Spor Bakanımız ile geçen hafta yaptığımız görüşme sonucunda müjdelerimiz olacak demiştim.İşte ilki;Söğüt ve Bilecik olarak yıllardır Kuruluşun merkezi olan Bileciğimizi Söğütümüzü Gençlerimize daha iyi tanıtabilmek için bir Gençlik Kamp Merkezi hayal ve hedefimiz vardı.Valiliğimizin hazırladığı Oba Gençlik Kampı projesini sayın Bakanımıza arzettik bu proje için Bakanlıkça 22 milyon ödenek ayrılmıştır.Bu Bilecik gençliği ve turizmi için çok önemli bir yatırımdır.Şehrimize,Söğùt ilçemize gençlerimize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun.Katkısı olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik Spor Bakanımız Sayın Mehmet Kasapoğlu olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hep birlikte daha iyiye daha güzele...” dedi.

İlimize, ilçemiz Söğüt’e hayırlı olmasını dilerim.

Bu haber toplam 3962 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum