Söğüt’te düğün saatleri değişti

Söğüt’te düğün saatleri değişti

Bilecik'in Söğüt ilçesinde düğün ve nikah saatleri değişti.

Söğüt İlçe Hıfzıssıhha Meclisi’nce alınan karara göre, ilçede artan koronavirüs vakaları nedeniyle nikah ve düğünlerin bitiş saatleri 24.00’ten 23.00’e çekildi.

Kaymakam Ömer Faruk Tuncer başkanlığında toplanan ilçe hıfzıssıhha meclisinde oybirliği ile alınan kara gereği, nikah ve düğün merasimlerinin saat 23.00’te sonlandırılacağı belirtilirken, karara uymayanlar hakkında ise idari ve adli işlem gerçekleştirileceği kaydedildi.

İlçe Hıfzıssıhha Meclisi kararında şu ifadelere yer verildi:

“Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde her bir etkinlik/faaliyet ile ilgili olarak belirlenmiş kural ve esaslar ile temizlik, maske ve mesafe kurallarına uyulmak kaydıyla nikah ve düğün merasimlerinde; 29.06.2021 tarih 24 sayılı İlçe Hıfzıssıhha Meclisi kararında saat 24.00 olarak belirlenmiş olan; canlı müzik icrası da dahil olmak üzere müzik yayının değiştirilerek saat 23.00’e kadar yapılabilmesine, karara uymayanlar hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir” denildi.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 31379 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum