Son 5 yılda 27212 hasta takip edildi

Son 5 yılda 27212 hasta takip edildi

Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü, evde sağlık hizmetleri tarafından, alanında uzman 44 kişiden oluşan 10 ekip, 11 evde sağlık ve nakil aracı ile Bilecik’te her ay yaklaşık 1296 hastaya sağlık hizmeti götürdü.

Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü, evde sağlık hizmetleri tarafından, alanında uzman 44 kişiden oluşan 10 ekip, 11 evde sağlık ve nakil aracı ile Bilecik’te her ay yaklaşık 1296 hastaya sağlık hizmeti götürdü.
İl genelinde yapılan, evde sağlık hizmetlerinden engelli, felçli, yatağa bağımlı, son dönem kanser hastaları, terminal dönem palyatif bakım hastaları, ileri derecedeki kas hastaları, ileri derecede solunum sistemi hastalıklarına sahip kişiler yararlandı.
Son 5 yılda ise Bilecik genelinde 27212 hasta takip edilirken, bu hastalara 71130 ziyaret gerçekleştirildi.

son-bes-yilda3.jpg

Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gelen bilgilerde, Sağlık Bakanlığı’nca evde sağlık hizmeti alması hedeflenen nüfus %0,1 iken Bilecik’te bu oranın %0,5 ile beş katı olduğu öğrenildi.
Ayrıca, Sağlık Bakanlığınca aylık hasta ziyaret sıklığı değeri 2,4 olması istenirken, Bilecik’te bu oranın, hedefin üzerinde olup, 2,7 olduğu bildirildi.
Evde Sağlık Hizmetlerine ilişkin, Bilecik İl Sağlık Müdürlüğünden gelen bilgilendirme ise şu şekilde;

“Evde Sağlık Hizmetleri Nedir?
Evde Sağlık Hizmeti, Acil Sağlık Hizmeti olmayıp belli bir program çerçevesinde randevu sistemiyle çalışan bir birimdir. Yatağa bağımlı ve kronik hastalığı olan hastaların ihtiyacı olan sağlık hizmetlerinin ev ortamında ve bu konuda uzman bir kadro ile sunulmasıdır. Bu hizmetle, hastaya tanı koymak yerine tanısı konulmuş hastaya düzenlenen tedavinin takibi ve uygulanması sağlanır. Ziyaret günü ve sıklığı hastalığın durumuna ve hasta sayısına göre doktor tarafından belirlenir.

son-bes-yil2.jpg

Evde Sağlık Hizmetinden kimler faydalanabilir?
Evde Sağlık hizmeti alabilmek için 444 3833 nolu çağrı merkezine başvuru yapıldığında, başvurular kayıt altına alınarak en kısa zamanda Koordinasyon Merkezince değerlendirilir. İlgili adrese ekip gönderilerek inceleme yapılır. Evde sağlık hizmeti almak için başvuran kişi veya aile bireylerine değerlendirme sonucunun olumlu veya olumsuz olduğu konusunda en kısa sürede bilgi verilir. Hizmet alan hastalar belirli bir program kapsamında randevu usulünce ziyaret edilir.
Acil durumlar Evde Sağlık Hizmeti kapsamında değildir.
Acil durumlarda 112 Acil Sağlık Hizmetleri Servisine başvurulmalıdır.”

sonn-bes-yil1.jpg

Bu haber toplam 191 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.