Sona gelindi! Yüzde 76 artış sağlanacak

Sona gelindi! Yüzde 76 artış sağlanacak

Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışmaları devam eden yeni yoğun bakım ünitesinde sona gelindi.

Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışmaları devam eden yeni yoğun bakım ünitesinde sona gelindi.

28 milyon Türk Lirası yatırım ile gerçekleşen çalışma kapsamında 25 yataklı yeni yoğun bakım ünitesi hizmete girecek. Yeni yoğun bakım ünitesinde 19 erişkin yoğun bakım ve 6 kalp damar cerrahi yoğun bakım hizmeti verilecek. Yeni açılacak yoğun bakım ünitesi ile yatak sayısında yüzde 76 artış sağlanacak.

yeni-yogun-bakim-unitesinde-sona-gelindi-001.jpg

Diğer yandan, Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü, konuyla ilgili yaptığı bilgilendirmede, şu ifadelere yer verdi:

"Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi mevcut durumda 300 tescilli yatak ile A1 hizmet rolünde Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hizmet vermektedir. Hastanenin mevcut yoğun bakım yatak sayıları 33’ü erişkin yoğun bakım olmak üzere toplam 45 yoğun bakım yatak kapasitesi ile hizmet verilmektedir.

Sağlık tesisinin hizmet kapasitesinin arttırılması için Bakanlığımızdan 19 yataklı ek erişkin yoğun bakım ve 6 yataklı ek 3.seviye erişkin Kalp ve Damar Cerrahisi Yoğun Bakım ünitesi olmak üzere toplam 25 yoğun bakım yatak kapasitesi artışı için izin alınmıştır.

yeni-yogun-bakim-unitesinde-sona-gelindi6.jpg

Bakanlığımızca tahsisi yapılan ödenek ile ek yoğun bakım oluşturulması için tadilat ve yapımı için 25.600.000 TL ve tıbbi cihaz, donanımları için 4.000.000 TL olmak üzere toplam 29.600.000 TL sağlık yatırımı gerçekleştirilmiştir.

Ek yoğun bakımların hizmete açılması ile birlikte hastanemizin toplam 45 olan yoğun bakım yatak kapasitesi %56 artış ile 70 yatağa yükseltilecektir.

Erişkin yoğun bakım kapasitesi olarak değerlendirildiğinde 33 erişkin yoğun bakım yatağı kapasitesi 58 yatağa çıkartılarak %76 kapasite artışı sağlanacaktır."

yeni-yogun-bakim-unitesinde-sona-gelindi4.jpg

yeni-yogun-bakim-unitesinde-sona-gelindi5.jpg

Bu haber toplam 1022 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum