Sorumlu kim?

Sorumlu kim?

Sağlık Müdürlüğü mü, Bilecik Belediyesi mi?

Belediye’nin açıklamasında “Bilecik Halk Sağlığı Laboratuvarında yapılan analiz sonuçları Kurumumuza rapor edilmiş ve bu kapsamda mikrobiyolojik analizlerde koliform bakteri ve E.coli kirliliğinin çıktığı ilgi yazınız ile kurumumuza bildirilmiştir.

Yazı ekinde bildirilen analiz sonuçlarında E.coli analizi sonucu 0 kob/100ml olarak görülmüştür. Bu kapsamda yazıda E.Coli kirliliği olduğu belirtilse de kurumunuzun şablon uyarı yazı yollaması nedeniyle bu kapsamda E.coli açısından bir kirlilik olmadığı için sehven hatalı raporlama yapıldığı düşünülmüştür.” İfadeleri kafa karıştırdı.

Gelinen süreçte; kamuoyunun kafasında birçok soru işareti oluşurken sorunun nereden kaynaklandığı, sorumlunun kim olduğu merak ediliyor. 

Bu kapsamda Sağlık Müdürlüğünce belediyeye gönderilen analiz raporları mı yanlış? Yoksa ilgili yazıda belediyenin belirttiği gibi bir hata mı var? Belediyeye gelen yazıda bazı eksiklikler yazmasına rağmen belediyenin analiz sonuçlarını dikkate alması bir ihmali beraberinde getirir mi?

İşte kamuoyu tüm bu soruların cevabını ararken artan şikâyetlerin sorumlusunun ve sorununu nereden kaynaklandığına dair yetkililer tarafından net bir açıklama yapılmış değil.

Son olarak Sağlık Bakanlığından uzman bir ekibin incelemelerde bulunmak üzere ilimize geldiği öğrenildi. 

Kaynak:Mücahid ERDAL

Bu haber toplam 4338 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum