STK'LARDAN ÇETİN KAYA'YA DESTEK

STK'LARDAN ÇETİN KAYA'YA DESTEK

Geçtiğimiz perşembe günü gerçekleşen Bilecik Belediye Meclisi’nin Haziran ayı olağan toplantısında Ahmet Gürses’in Çetin Kaya hakkında söylediği iddia edilen sözleri üzerine Bilecik Sivil Dayanışma Platformu (BİSİDAP) basın açıklamasında bulundu.

"İl'in sivil toplum kuruluşlarından İl'in Sinoplusu'na destek" sözleriyle Çetin Kaya'nın yanında olduğunu gösteren BİSİDAP'ın yapmış olduğu açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bilecik Sivil Dayanışma Platformu (BİSİDAP) çatısı altında ilimizde her biri farklı alanlarda faaliyet gösteren  dernek, vakıf, sendika, hemşehri dernekleri ve yardım Kuruluşlarının aralarında bulunduğu 26 sivil toplum kuruluşu ile birlikte 2014 Mart ayında yerelde güzel şehrimiz Bilecik için, genelde her köşesi cennet vatanımız  ve hatta bazen ülkemizin şevkatinin sınırlarımızı aştığı bu dönemlerde komşu müslüman ülkelerimiz için faaliyet alanlarımıza dair konularda istişare etmek, birlikte hareket etmek, kamuoyu oluşturmak ve kamuoyunu bilgilendirmek üzere bir araya geldik. Birçok ortak etkinlik düzenledik. Zaman zaman katılımcı diğer sivil toplumarla birlikte 50'yi aşkın sivil toplum kuruluşu ile birlikte ortak organizasyonlara imza attık.
BİSİDAP olarak her daim  derdi millet, derdi devlet, ortak paydası medeniyet ve vatan için emek olan  hiçbir kimseyi rengi, dili, memleketi, mezhebi yüzünden çember dışında bırakmadan, farklılıkları zenginlik bilip ülkemiz ve ilimizin gelişmesi için acaba bir nebze de olsa katkı sunabilir miyiz  amacıyla hareket ettik. Her ne kadar uhdemizde bulunan tüm sivil toplum kuruluşları, sendikalar, dernekler ile ortak duyuş, ortak hareket amacıyla kurduğumuz sivil dayanışma platformumuz Bilecik ile başlasa da biz Bilecik'e hizmeti Türkiye'ye hizmet olarak gördük. Bu gaye ile gerçekleştirilen faaliyetlerimizde gerek şehrimize gerekse ülkemize dair sorunların çözümüne  şehrimizde faaliyet gösteren hemşehri dernekleri büyük katkı sağladı. Bu derneklerimizden biri de Bilecik Sinoplular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimiz... 
Sinoplular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Çetin Kaya, şimdiye kadar BİSİDAP çatısı altında birçok kez ilimiz ve ülkemiz adına faaliyetlerde üzerine düşen vazifeyi hakkıyla ifa etmiştir. Bugün Çetin Kaya Sinoplu değil ülkemizin herhangi bir şehrinden olsa da bu Bilecik'e hizmet ettiği gerçeğini değiştirmez. Çünkü bizim anlayışımız Türkiye'yi 81 iliyle birlikte kabül ediyor hiçbir ili 'el' yerine koymamaktır. Biliyoruz ki bir ili "el" yaparsak 80 ilimiz bizi 'el' gibi görecektir. 
Bu şiarla hareket eden Çetin Kaya, yalnızca Bilecik kütüğüne kayıtlı seçmenlerin değil Bilecik'te yaşayan insanların teveccühü ile son yerel seçimlerde Bilecik Belediye Meclis Üyesi olarak seçilmiştir. 
İlimize hizmet etme gayesi için yola çıkmış ve seçmenler tarafından kendisine siyasal alanda temsil görevi tevdi edilmiş Bilecik Sinoplular Derneği Başkanı Çetin Kaya başkanımıza Bilecik Belediye Meclisi’nde yapılan ötekileştirici, ayrıştırıcı ve ilimizde yaşayan farklı şehirlerimizden gelen, kader birliği yaptığımız, ekmeğimizi paylaştığımız Sinoplu, Erzurumlu, Karadenizli, Eskişehirli, Sivaslı, Vanlı ve birçok faklı ilden tüm hemşehrilerimizi de huzursuz eden söylemi kınıyor ,İlimizin birlik ve beraberliği adına söz konusu söylemin sahiplerinden en azından bir özür bekliyoruz.
İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın şiarının ve farklılıklara hoşgörünün  menbaı olan bu topraklarda Kuruluşu da Kurtuluşu da omuz omuza vererek gerçekleştirğimiz bu topraklarda Yeniden Diriliş’i de tüm farklılıklarımızla hep birlikte gerçekleştirme azminde olduğumuzu ifade ediyoruz."

bilecik haber

Bu haber toplam 23194 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum