Su deposu mezbelelik olmuş!

Bilecik-Çakırpınar yolu üzerinde çiftlik alanı mevkiinde bulunan su deposunun etrafı mezbeleliğe dönmüş durumda.

Bilecik-Çakırpınar yolu üzerinde çiftlik alanı mevkiinde bulunan su deposunun etrafı mezbeleliğe dönmüş durumda.

dsc-0082.jpgdsc-0082.jpg

2 adet su kuyusunun ve 1 deponun bulunduğu alan bakımsız hali ile dikkat çekiyor. Geçtiğimiz günlerde yangın çıkan alanda otlar insan boyunu aşarken içkicilerin mekânı olmuş görünüyor. Su kuyularının hiçbir koruması olmayan kabloları tehlike saçarken kuruyan otlar ve gelişi güzel atılan cam şişeler yeni bir yangına davetiye çıkarıyor.

dsc-0084.jpg

Bilindiği üzere, Bilecik’te yaşanan su kesintilerinin ardından yerel kaynaklar ve depoların durumuyla ilgili tartışmalar meydana gelmişti. Depoların bakımının yapılmadığı ve yerel su kaynaklarının verimli şekilde kullanılmadığı iddiaları ortaya atılmıştı. Nitekim çiftlik alanı mevkiinde bulunan su deposuna herhangi bir bakım yapılmadığı anlaşılırken su kuyularının ve deponun ne denli kullanılabilir halde olduğu ise bilinmiyor.

Gelinen süreçte, Bilecik’te bundan sonra en önemli sorunların başında yer alacağa benzeyen su meselesi ile ilgili yetkililerin hem yerel su kaynaklar hem de depolarla ilgili hassasiyet göstermeleri bekleniyor.

dsc-0088.jpg

Eski su kuyuları ve depolara gerekli önem verilmediği için Karasu hattında yaşanan ani bir su kesintisinin mağduriyetleri daha da arttırdığı konuşuluyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2596 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum