Süslü Kadınlar Bisikletleriyle Yollarda

Süslü Kadınlar Bisikletleriyle Yollarda

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu 17 Eylül Pazar günü 32 ülkede ve 200 şehirde eş zamanlı olarak gerçekleşti.

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu 17 Eylül Pazar günü 32 ülkede ve 200 şehirde eş zamanlı olarak gerçekleşti.

2013 yılında İzmir’de başlayan ve her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, Nurcan Özçakır organizatörlüğünde bu yıl Bozüyük’te ikincisi gerçekleşti.
Rengârenk kıyafetleri ve süsledikleri bisikletleri ile 17 Eylül Pazar günü Türkiye’de ve dünyada yaklaşık 200 il ve ilçede düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nda binlerce kadın aynı anda pedal çevirdi. Bozüyük’te katılımın çok olduğu bisiklet turu etkinliği kadınlar tarafından yoğun ilgi gördü.

suslu2.jpg

Tur öncesinde, Bozüyük bisiklet turu Organizatörü Nurcan Özçakır tarafından Basın açıklaması yapıldı. Organizatör Özçakır; ‘’Bisiklet özgürlüğün simgesidir. Kadının özgür duruşunu göstermek, erkek egemen toplumda bisiklet-özgürlük-kadın temasına dikkat çekmek, kadınları cesaretlendirmek, daha çok insanın bisiklete binmesini teşvik ederek güvenli bisiklet yolları ile ilgili yaptırımı sağlamak, bisiklet kazalarına dikkat çekmek, araç trafiğine alternatif bir düşünce yaratmak, çevreci bir ulaşım aracını topluma düşündürmek için farkındalık oluşturmak amacıyla, ilçemizde ikinci bisiklet turumuzu gerçekleştirdik. Turumuz bir yarış değildir, yavaş sürülüyor, SKBT bir olmaktır birlik olmaktır, dayanışmadır, birbirine destektir, birlikte emek vermektir, dostluktur, sevgi ve güvendir. Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, her yıl birbirini tanımayan yüzlerce kadının bir araya geldiği tur ile her şeyden ve herkesten bağımsız ‘’buradayız’’ deme biçimidir. Gönüllü kadınların birbirini gönülden desteleyerek büyüttüğü ve geliştirdiği kocaman bir sevgi ağıdır.

suslu3.jpg

Ayrıca turumuz Siyasi bir eylem değildir, herhangi bir grubun veya kurumun temsilci değildir. Bağımsız bir kadın hareketidir. Gönüllü organizatörler ile yapılıyor. Ben de Bozüyük temsilcisi olarak turun organizatörüyüm. Süslü kadınlar bisiklet turu etkinlikleri ile daha fazla kadının bisikletli ulaşımı seçmesini özendirmek, bisiklet sürmenin özgürleştirdiğini hatırlatmak için biz de Bozüyük ilçemizde Süslü kadınlar bisiklet turu organize ediyoruz. Ayrıca Birleşmiş Milletler tarafından özel ödül alan Uluslararası bir etkinlik olduğu için Bozüyük ilçemizin tanıtımı için de vesile olmaktan mutluyuz’’ dedi.

suslu1.jpg

Turun yapılmasına onay veren Bozüyük ilçesi Kaymakamımız sayın Adem Öztürk, Yol güvenliğimizi sağlayan Emniyet müdürümüz sayın Orhan Bozdemir ve emniyet personeline, bisiklet turumuza katkı ve desteklerinden dolayı Belediye başkanımız Mehmet Talat Bakkalcıoğlu ve belediye personeline, organizatör olarak şahsım ve tüm katılımcılar adına çok teşekkür ediyoruz. Tur hakkında detaylı bilgiler: www.suslukadinlarbisikletturu.com buradan ulaşabilirsiniz"

suslu-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 716 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.