Tarih ve Kültür Sohbetleri yeniden başladı

Tarih ve Kültür Sohbetleri yeniden başladı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tarih Bölümü’nün organize ettiği ve 117 programa ulaşan Tarih ve Kültür Sohbetleri uzun bir aradan sonra nihayet yeniden başladı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tarih Bölümü’nün organize ettiği ve 117 programa ulaşan Tarih ve Kültür Sohbetleri uzun bir aradan sonra nihayet yeniden başladı.

Doç. Dr. Refik Arıkan, programın açılışında yaptığı konuşmada, altı buçuk yıllık bir aradan sonra yeniden Tarih ve Kültür Sohbetleri programlarının başlamasının heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Bundan sonra da Tarih Bölümü ve Osmanlı Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak düzenli aralıklarla Tarih ve Kültür Sohbetleri programlarına devam edeceklerini vurguladı. Arıkan, şehir ve üniversite arasında büyük bir sinerji oluşturan ve markalaşan bu programları başlatan üniversitenin kurucu Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan ile Tarih ve Kültür Sohbetlerine sahip çıkarak kendilerini teşvik eden ve yeniden başlamasını sağlayan Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir’e teşekkür etti.

tarih-ve-kultur-sohbetleri-yeniden-basladi1.jpg

Büyük bir ilgi ve teveccüh gören 118. program Şeyh Edebali Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programın konuğu, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhami Yurdakul oldu. Yurdakul da konuşmasına uzun yıllar devam etmiş olan Tarih ve Kültür Sohbetlerinin yeniden başlamasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek konuşmasına başladı.

tarih-ve-kultur-sohbetleri-yeniden-basladi2.jpg

Prof. Dr. İlhami Yurdakul “Bir Harf Bir Medeniyet, Mim Kitabı” isimli son kitabı üzerine yaptığı konuşmasında, kültür ve medeniyetimizi “mim” harfi sembolizmi üzerinden çeşitli örnekler üzerinden izah etti. Prof. Dr. İlhami Yurdakul, Türk-İslam medeniyetinde sanattan edebiyata, siyasetten tasavvufa, sözlü kültürden bürokrasiye, mistisizmden rüya tabirlerine, medreseden mektebe, ebcet hesabından musikiye ve gizli teşkilatlara kadar hemen hemen tüm alt disiplinlerde kullanılan mim sembolizmi üzerinden kültür ve medeniyetimizden örnekler verdi. Prof. Dr. İlhami Yurdakul’un konuşmasında, tek bir harfin bile araştırma konusu olabileceğini, hakkında zengin malzemelerin bulunabileceğini ve alana özgün katkı sunabileceğini ifade ederek yaklaşık 20 yıllık bir emekle ortaya çıkardığı belge ve bilgilerden hareketle kaleme aldığı kitabının geçtiğimiz ay okuyucuyla buluştuğunu söyledi.

tarih-ve-kultur-sohbetleri-yeniden-basladi3.jpg

Büyük ilgi gören programa Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir’in yanı sıra şehrimizin mülki idaresi, halk ve üniversite öğrencileri katıldı.

Öte yandan, Tarih ve Kültür Sohbetlerine katılmak isteyen vatandaşlar programdan haberleri olmadığını ve bundan sonrası için basın aracılığı ile konu ve konukların duyurulmasını istedi. 

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 1612 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.