Tarihi geçmiş binlerce ürün imha edildi

Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından son üç ayda gerçekleştirilen denetimler kapsamında son tüketim tarihi geçmiş 2 bin 300’den fazla ürün toplatılarak, imha edildi.

Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından son üç ayda gerçekleştirilen denetimler kapsamında son tüketim tarihi geçmiş 2 bin 300’den fazla ürün toplatılarak, imha edildi.

Ekipler halinde şehirdeki bütün zincir market ve alışveriş merkezlerinde kontrollerini sürdüren Zabıta Müdürlüğü görevlileri, son üç ayda yaptıkları denetimlerde yüzü aşkın kalemde 1500’den fazla ürünün son kullanım tarihi geçtiği için toplatarak imha etti.

Denetimler sonucunda tüketim tarihi geçmiş çok sayıda ürün topladıklarını kaydeden Zabıta Müdür Sali Yılmaz, bu durumun üzüntü verici olduğunu belirterek, şunları söyledi:

‘’Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak bizler yıllardır belirli bir takvim dahilinde başta gıda olmak üzere birçok alandaki denetimlerimizi sürdürüyoruz. Belediye Başkanımız Semih Şahin’in yakın takibi ve talimatları ile Bilecik’te bir market kalmayana kadar denetimlerimizi sürdüreceğiz. Ancak maalesef son üç ayda yaptığımız denetimlerde 2 bin 300’den fazla ürünün son tüketim tarihi geçmiş olmasına rağmen raflarda olması bizleri üzüyor. Bu şekilde faaliyetlerini sürdüren market ve alışveriş merkezlerine gerekli cezai işlemleri uygulayarak, ürünleri topladık. Denetimlerimiz bundan sonra da sürecek. Her gün yaptığımız denetimler ile halkımızın sağlığını korumaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın bu konuda daha hassas olmaları ve aldıkları ürünlerin son kullanma tarihlerine bakmalarını öneriyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Yılmaz ayrıca etiket fiyatları ile kasa fiyatları arasında da uyuşmazlık örneklerine rastladıklarını belirterek, bu tür uygunsuzlukların da takipçisi olduklarını kaydetti.

İzlenme: 3338
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Benzer Videolar