Tarihi kervansaray mahzun kaldı!

Bilecik’in Vezirhan beldesinde bulunan tarihi Köprülü Mehmet Paşa kervansarayının bakımsız ve çöplüğe dönmüş hali görenleri üzüyor.

Bilecik’in Vezirhan beldesinde bulunan tarihi Köprülü Mehmet Paşa kervansarayının bakımsız ve çöplüğe dönmüş hali görenleri üzüyor.

17. yüzyıl başlarında Sadrazam Köprülü Mehmet Paşa tarafından yaptırılan ve Köprülü Mehmet Paşa vakıf eseri olarak tapu kaydı bulunan Vezirhan beldesindeki kervansaraya bir an evvel bakım yapılması isteniyor.

tarihi-kervansaray-mahzun-kaldi-1.png

1912 yılında çatısı çöken ve 2007 yılına kadar âtıl vaziyette bulunan kervansaray, 2007 yılında 4,5 milyon liralık bir tadilat ile yenilenmiş ve bir süre hizmet vermişti. Son dönemde ilgisizlik kurbanı olmaya başlayan kervansarayın etrafı oldukça kötü durumda. Şu anda hiçbir faaliyet yapılmayan kervansaray, çöplüğü aratmayan manzarası ile görenleri derinden üzüyor.

Kervansarayın çevre temizliğinin yapılmasını ve bakımlı hale getirilmesini isteyen vatandaşlar; “Burası ata yadigarı bir eserdir. Kervansarayın bu hali Vezirhan’a Ata ocağı Bilecik’e yakışmamaktadır. Gerekli temizlik ve düzenlemelerin yapılması gerekmektedir. Kervansaray kimin kontrolünde ise yetkililerin gerekeni yapmasını istiyoruz. Tarihi kervansarayı görmeye gelen misafirlerin karşılaştığı bu tablo hiç hoş değil. En kısa zamanda gerekenin yapılmasını talep ediyoruz.” dediler.

tarihi-kervansaray-mahzun-kaldi-2.png

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2199 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum