Tarihi köyde geleneksel düğün

Tarihi köyde geleneksel düğün

Osmaneli’nin tarihi evleri ile ünlü Günüören Köyü’nde gerçekleşen evlenme düğününde eski gelenekler yaşatıldı.

Osmaneli’nin tarihi evleri ile ünlü Günüören Köyü’nde gerçekleşen evlenme düğününde eski gelenekler yaşatıldı. Düğün merasiminde yüzyıllardır süre gelen ancak artık unutulmaya yüz tutan eski adetler canlandırıldı. 

Tarihi köyde gerçekleşen geleneksel düğünde Eren ve Sebahat çifti dünya evine girdi. Gelin alma töreni ile birlikte gerçekleşen seymen ve fıstık geleneği eskileri anımsattı. Yöresel halk oyunları oynandı. Eski adetleri ilk kez gören gençler şaşırırken köyün büyükleri ise eski adetlerin yeniden hayat bulmasını görmekten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. 

tarihi-koyde-geleneksel-dugun1.jpg

Uzun yıllar İstanbul’da yaşadıktan sonra köyüne geri dönen damadın babası Şener Çak, eski gelenekleri yaşatmayı hep arzu ettiğini ve oğlunun düğününde bu isteğini gerçekleştirdiğini ifade etti. Şener Çak, “Bizim örf ve adetlerimizde gelin geldikten sonra arabadan inilir ilahilerle dua okunur. Fıstık atma olayı, bizim örf ve adetlerimizde yıllardır benim çocukluğumdan beri sürer. Bu fıstık atma geleneğini büyüklerimizden öğrendik o geleneği yaşatmak istedim oğlumun düğününde. Yani bizlerden önce dedelerimiz yaparmıştı. Babaannelerimiz, büyüklerimiz yaparmıştı. Bende bu geleneği sürdürmek istedim, güzelde olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı. 

tarihi-koyde-geleneksel-dugun2.jpg

Babası ve eşi ile köy düğünü yapmaya beraber karar verdiklerini aktaran damat Eren Çak ise, “Burası 700 yıllık tarihi bir köydür. Eski gelenekleri süre gele adetlerimizi tekrardan yaşatıyoruz. Çok mutluyuz, herkes mutlu, herkes eğleniyor.” dedi. 

Bu haber toplam 4683 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum