"Tarımda yeni döneme geçiyoruz, üreticinin yanındayız"

"Tarımda yeni döneme geçiyoruz, üreticinin yanındayız"

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, sulama hatlarında yaşanan sorunların giderilmesine ilişkin yaptıkları girişimleri değerlendirerek, “Üreticinin her zaman yanındayız.” dedi.

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, sulama hatlarında yaşanan sorunların giderilmesine ilişkin yaptıkları girişimleri değerlendirerek, “Üreticinin her zaman yanındayız.” dedi.

Bilecik’te bulunan gölet ve barajlara ait sulama hatlarında yaşanan aksaklıklar gazetemizde haber ve köşe yazısı olarak yer aldı. Bunun üzerine Vali Dr. Kemal Kızılkaya harekete geçti. Vali Kızılkaya, Gazetemiz Kurucu Sahibi ve Başyazarımız Şadi Erdal ile görüştükten sonra sulama kooperatifi başkanları ve köylerinde baraj bulunan muhtarlarla bir toplantı yaptı. Vali Kızılkaya daha sonra DSİ Eskişehir Bölge Müdürlüğü ile sorunlara ilişkin görüşmeler gerçekleştirdi. Son olarak Milletvekili Selim Yağcı ve Vali Kemal Kızılkaya DSİ Genel Müdürlüğüne giderek sorunların doğrudan en yetkili kuruma aktarılmasını sağladı.  

Çiftçinin her zaman yanındayız

Çiftçilerin sulama sorunlarının çözümüne ilişkin yapılan girişimleri Gazetemiz Sahibi Mücahid Erdal’a anlatan Milletvekili Selim Yağcı, “Çiftçinin, üreticinin her zaman yanındayız.” dedi. Üreticiye ve çiftçiye büyük önem verdiklerini dile getiren Milletvekili Selim Yağcı, sorunların çözümü noktasında genel müdürlük ile görüşerek çözüm üretmek adına en üst düzeyde görüşmeler gerçekleştirdiklerini kaydetti. 

Bilecik’e ekipman gönderilecek

Milletvekili Yağcı, sorunların giderilmesi için ilk etapta Kızıldamlar, Yeniköy barajlarında arızalı olan hatların yenilenmesi, Selöz Göleti’ndeki sıkıntıların giderilmesi ve Kurtköy Barajı’nın bir bölümü için bütçe oluşturulacağının sözünü aldıklarını söyledi. Yağcı, “Bu sorunların kalıcı bir çözüme kavuşturulması için DSİ’nin Bilecik’te bulunan şube müdürlüğünün yeni yerine taşınmasıyla birlikte greyder, kepçe ve benzeri ekipmanlar Bilecik’e tahsis edilecek. Böylelikle doğabilecek arızaların direk ve hızlı müdahale etme şansı oluşacak.” diye konuştu. 

Tarımda yeni döneme geçilecek

Yağcı son olarak Türkiye’de tarım konusunda yeni bir dönemin başlayacağını anlatarak, “Bundan sonra hangi bölgede hangi ürünün yetiştirilip destekleneceğine dair planlama yapılacak. Sözleşmeli üretim modeline geçilecek, taban fiyat ve alım garantisi verilecek. Belirlenen ürünler için sigorta yaptırılacak ve belirlenen rekoltenin altında kalan üreticilerin aradaki farkı sigorta tarafından karşılanacak.” ifadelerini kullandı. 

Bu haber toplam 1758 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum