Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi meyve bahçesi açıldı

Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi meyve bahçesi açıldı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi (TUAM) bünyesinde Aşağıköy mevkiinde yer alan uygulama alanında eğitim ve araştırma amaçlı meyve dikimi gerçekleştirildi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi (TUAM) bünyesinde Aşağıköy mevkiinde yer alan uygulama alanında eğitim ve araştırma amaçlı meyve dikimi gerçekleştirildi. Yetiştiriciliği yöre iklim koşullarına uygun ve ekonomik değeri yüksek olan; ceviz (iki farklı çeşit), Trabzon hurması (iki farklı çeşit), incir, ahududu ve aronya bitkilerinden oluşan 180 adet fidan yaklaşık 3000 m2 alana dikildi.

tarimsal-uygulama-ve-arastirma-merkezi-meyve-bahcesi-acildi.jpg

Arazi hazırlığı ve dikim noktalarının belirlenmesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı ve TUAM Müdür V. Dr. Öğr. Üyesi Sinem Öztürk Erdem gözetiminde Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencileri ile gerçekleştirildi. 

tarimsal-uygulama-ve-arastirma-merkezi-meyve-bahcesi-acildi1.jpg

Fidan dikim etkinliğine, BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhami Yurdakul, Prof. Dr. Mustafa Koyun, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Meral, Ziraat Fakültesi Öğretim üyeleri, öğrencileri ve idari personeli katıldı. 

tarimsal-uygulama-ve-arastirma-merkezi-meyve-bahcesi-acildi2.jpg

Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir dikimi gerçekleştirilen fidanların hem öğrencilerin eğitimlerine hem akademik çalışmalara hem de bölge tarımsal faaliyetlerine büyük katkı sağlayacağını belirtti. 

tarimsal-uygulama-ve-arastirma-merkezi-meyve-bahcesi-acildi4.jpg

Bu haber toplam 839 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum