Tartışmalara MHP'li Hamdi Salt'ta dahil oldu

Tartışmalara MHP'li Hamdi Salt'ta dahil oldu

İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan ve partisinden ihraç edilen Semih Şahin’in yaptığı basın açıklamasının ardından başlayan tartışmalara MHP Belediye Meclis Üyesi Hamdi Salt’ta dahil oldu.

İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan ve partisinden ihraç edilen Semih Şahin’in yaptığı basın açıklamasının ardından başlayan tartışmalara MHP Belediye Meclis Üyesi Hamdi Salt’ta dahil oldu. Hamdi Salt, tartışmaları başka bir boyuta taşıyarak CHP ve İYİ Parti Belediye Meclis üyelerini de özeleştiri yapmaya davet etti.

MHP’li Hamdi Salt, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, tartışmalara dahil olan konuları mecliste gündeme getirdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Görevden alınan Belediye Başkanı Sayın Semih Şahin’in yaptığı basın toplantısının ardından basın toplantıları peş peşe geliyor. Suçüstü yapılan rüşvet olayından sonra gelinen noktada herkes kendisini aklamaya çalışıyor. Biz; seçimlerden bu yana yapılan bütün olumsuz işleri meclis toplantılarda gündeme getirdik. Gerek Kayı A.Ş. ile ilgili gerekse sokakta, kahvehanelerde konuşulan rüşvet olaylarını meclise taşımaya çalıştık. CHP Milletvekili Sayın Yaşar Tüzün Bey’in sorduğu sorularının çoğunu sorduk. O zaman kimseden bir yanıt alamadık. Hatta bizim sözümüz kesilirken Başkan, CHP ve İYİ Parti meclis üyeleri tarafından coşkuyla alkışlandı.

Sayın Yaşar Tüzün Bey, “Elmas Büfe’nin olduğu yere yapılan bina tek tek satılmalıydı.” dedi. Evet bizce de tek tek satılmalıydı. Biz o zaman bu görüşümüzü belirtmiştik. Ancak bina; İhale komisyon başkanlığını Belediye Başkan Vekili Sayın Melek Hanım’ın yaptığı ve tek bir kişinin katıldığı ihaleyle neredeyse bedavaya satıldı. Önceki Belediye Başkan Vekili Muharrem Bey, imar konularında yanlış bilgi verildiğini, yanıldıklarını ve aynı zamanda meclis üyelerini de yanılttıklarını söylüyor. Evet doğru. Pelitözü Mahallesi dahil imar ile ilgili alınan ve çoğu yanlış ve usulsüz olan bütün kararlarda Sayın Semih Şahin kadar o gün imar komisyonlarında görev yapanlar ve o kararlarda olumlu imzası olanlar, mecliste ses çıkarmayıp olumlu oy verenler de suçludur.

İşin özü, bu noktada yalnızca Sayın Şahin’i günah keçisi ilan etmenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Sayın CHP'li ve İYİ Parti’li Meclis üyesi arkadaşlarıma da artık biraz olsun özeleştiri yapmalarını tavsiye ediyorum.”

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2179 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum