'TAŞ DEVRİ' BASIN MASASI'NDA

'TAŞ DEVRİ' BASIN MASASI'NDA

Basın Masası’nın bu haftaki programında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ)’de yaşanan rektörlük değişimi ele alındı.

Prof. Dr. İbrahim Taş yönetimindeki 4 yıllık dönem değerlendirilirken, Prof. Dr. Şükrü Beydemir önderliğindeki yeni dönemde üniversiteyi nelerin beklediği konuşuldu.

Mücahid Erdal’ın moderatörlüğünde gerçekleşen programa, Sakarya Gazetesi Sahibi Şadi Erdal, Osmaneli Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Erdem ve Sakarya Gazetesi Muhabiri Ahmet Meşe katıldı.

‘BİLECİK BÖYLE ZULÜM GÖRMEDİ!’

İbrahim Taş döneminde BŞEÜ’de yaşananlarla ilgili çok kez haber yapan ve yazı yazan Şadi Erdal, Basın Masası’nda yaptığı açıklamalarla bir kez daha gündemi sarstı. 30 yılı aşkın gazetecilik hayatında ilk kez görevi biten bir bürokrat hakkında eleştirilerde bulunduğunu belirten Şadi Erdal, “Sadece üniversiteye değil, Bilecik’e zarar verdiler. Bilecik bürokrasi tarihinde böyle bir zalim ve zulüm görmedi” ifadelerini kullandı.

‘BİLECİK İLE BÜTÜNLEŞEMEDİLER’

Osmaneli Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Erdem ise 4 yıllık dönemde üniversitenin şehir ile bütünleşemediğini ifade ederek, “Üniversitemizi 4 yıl geriye götürdüler, şehir ile üniversiteyi bütünleştiremediler” dedi.

YENİ REKTÖRDEN İSTEKTE BULUNDU

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Sakarya Gazetesi Muhabiri Ahmet Meşe ise yeni rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir’den istekte bulundu. Ahmet Meşe, Bilecik kamuoyunun üniversite ile arasına soğukluk girdiğini kaydederek, “Yeni rektörümüzden üniversitemizi Bilecik ile barıştırmasını istiyorum” diye konuştu.

Meşe, İbrahim Taş ve ekibini ise ‘Mirasyediler’ olarak nitelendirdi.

 

 

 

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 58207 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
24 Yorum