Tavuk çiftliği kurulmadan koku yaymaya başladı, ya kurulunca…

Tavuk çiftliği kurulmadan koku yaymaya başladı, ya kurulunca…

Şadi ERDAL - Olaylara Bakış

Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kurulan AK Parti ilk seçimde iktidara geldi, 19 yıldır devam ediyor. 2 yıl sonra yapılacak seçimlerde de yine kazanma ihtimali en yüksek parti olarak görünüyor.

Her seçimde kazanmayı başaran AK Parti’nin bu başarısının en büyük sebebi Recep Tayyip Erdoğan’ın liderlik vasfı ve Müslüman halkımızın lehine dik duruşudur. Yapılan anayasa değişikliği ile Cumhurbaşkanını halk seçiyor. AK Parti’nin aldığı oyun 10 puan üzerinde oy alarak seçilen, halkın ‘Reis’ ünvanını layık gördüğü Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin bütün yalanlarına, her türlü karalama kampanyalarına rağmen yine de her kamuoyu yoklamalarında en önde çıkmakta.

Ne yazık ki parti, devlet bürokrasisi, lider Erdoğan’a ayak uyduramamakta. Son örneği de ilimizde görüldü. Osmaneli Gaziler Köyünde yaşanan olayı gazetemizden ve internet sitemizden okumuşsunuzdur.

Gaziler Köyü son 25 yılda tarımda, bilhassa meyvecilikte çok ilerledi. Ben bu köye 44 yıl evvel gittim, o günkü haliyle bugünkü halini anlatmaya yerim müsaade etmez.

Gaziler Köyü’nün feryadını sağır sultan duydu ama elinde imkanı olanlar duymamakta ısrar ediyor. Halkın acı feryadına sessiz kalan bir zamanların idarecilerin cezasını bugün ülkemiz çekiyor. Örnek olarak Bozüyük’ten itibaren Karasu boyunca kaybettiğimiz nüfus ve ürünleri örnek gösterebiliriz. Bozüyük’te sanayinin gelişmesiyle Karasu deresinin suyu kirlenmeye başladı. Bozüyük, Karaköy, Demirköy, Kurtköy, Başköy, Küplü, Bilecik, Vezirhan, Bayırköy, Osmaneli çiftçileri mahsullerini suladığında zehirli atıklar yüzünden mahsulleri kurudu. Yapılan şikayetlere kulak tıkayan idareciler yüzünden bugün ismini saydığım bölgelerde bundan 40-45 yıl evvel çıkan sebze ve meyveler üretilemiyor, üretecek nüfusta bulunamıyor. Onca köye dönüş projeleri, gençlerin projelerine destek kredileri verilmesine rağmen ismini saydığım yerlerde halen binlerce dönüm arazi boş duruyor.

Gaziler Köyü’nde çiftçilik yapanların yaş ortalaması 35-40, bu rakam üreticiler adına sevindirici olmasına rağmen, tarım arazisi olmaya müsait alanda tavuk çiftliğine izin vermek eskiden yaşananlardan ders çıkarmadığımızı gösterir.

21 kişilik il genel meclisi üyelerinin birçoğu köy kökenli olmasına rağmen, Gaziler Köyü sakinlerinin feryadına kulak tıkamayı vefasızlık olarak değerlendiriyorum.

İşin en garip tarafı 21 kişilik il genel meclisinde aynı partiden 3 kişi olmalarına rağmen 1 kişi çiftlik yapılmasın diyor geri kalan 20 kişilik iktidar ve muhalefetin hepsi kurulsun diyor.

AK Parti kurulduğundan bu yana Osmaneli ve Pazaryeri’nde yüzde 70’lerin üzerinde oy aldığı halde son seçimlerde her iki ilçede bağımsız adaylar seçim kazandı. Şimdi yine partilerine döndüler denilse de halk nazarında açılan yaralar kapanmış değil. AK Parti yaraları sarmak yerine derinleştirmeye devam ederse Reis ile parti arasındaki fark yüzde 10 yerine 20’lere 30’lara çıkar.

İl Genel Meclisinde son oylamadan evvel Gaziler Köyüne hak veren meclis üyeleri ne oldu da birden karar değiştirdi? Bunun sebebini meclis üyelerine oy veren seçmenin öğrenmeye hakkı var.

Gaziler Köyü’nün tavuk çiftliğine karşı çıktığı yok, meyve bahçelerinin ortasında yapılmasını istemiyorlar. Gaziler yalnız da değil çevre köyleride o köyün yanında yer alıyor. Tavuk çiftliği kurulmadan korku yaymaya başladı, ya kurulunca…

 

 

İlgili Haberler

Bu haber toplam 1743 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum