Telefonunuzu Güvende Tutmanın 9 Yolu

Telefonunuzu Güvende Tutmanın 9 Yolu

Teknolojinin gelişmesi ve insan hayatında önemli bir yere sahip olması ile birlikte hepimiz birer akıllı cep telefonuna sahip olduk.

Teknolojinin gelişmesi ve insan hayatında önemli bir yere sahip olması ile birlikte hepimiz birer akıllı cep telefonuna sahip olduk. Ancak kullandığımız ve hatta bir parçamız haline gelen cep telefonlarımız güvende mi? Kişisel bilgilerimiz cep telefonumuzdan çalınabilir mi? Cep telefonumuzu nasıl güvende tutabiliriz? Gelin bu yöntemleri hep birlikte inceleyelim.

Ekran Kilidi Kullanın

Cep telefonunuzu güvende tutmanın en önemli yöntemi ekranını kilitle tutmaktır. Kişisel bilgilerinizi içermeyen ve kolay tahmin edilebilir olmayan bir ekran kilidi ile bilgilerinizi güvende tutabilmeniz mümkün.

Önemli Bilgilerinizi Saklamayın

Cep telefonunuzda kredi kartı bilgilerinizi, kimlik fotoğrafınızı, pasaportunuzun fotoğrafını kesinlikle saklamayın. Hatta bu önemli bilgileri SD kartlarda, flash disklerde de taşımayın. Bu bilgilerin kolay ulaşılabilir olması pek çok güvenlik problemi ile karşılaşmanıza neden olacaktır.

Uygulamaların İzin Penceresini Okuyun

Uygulamalarda ki genellikle sıkıcı gözükmekte ve okunmamaktadır. Ancak sisteminizi güvende tutabilmeniz için izin penceresini dikkatli bir şekilde okumanız çok önemlidir. Kötü uygulamalar bilgilerinize erişim sağlayabilmekte ve kontrol edebilmektedir.

Bankacılık Uygulamalarını Link ile İndirmeyin

Dünya çapında pek çok sahte bankacılık uygulamaları bulunmaktadır. Bu nedenle uygulamaları linklerden değil Android Market ve Apple Market’ten indirin. Bu sayede çok daha güvenli bir şekilde uygulamaları indirerek kullanabilirsiniz.

Ödeme Konusunda Dikkatli Olun

Cep telefonlarınızdan ödeme yaparken son derece dikkatli olmalısınız. Akıllı cihazlarda telefonla ödeme imkanı veren NFC çipi bulunmaktadır. Bazı ülkelerde mağazalarda bunlar ile ilgili ödeme sistemleri dahi devreye girmiştir. Söz konusu teknolojinin kullanımında bankadan doğru bilgilerin alınabilmesi için NFC sistemleri ile ödeme yapılması gerekir.

Telefonunuzu Güncelleyin

Sistem ve uygulama güncellemeleri cihazınızın daha güvenli olmasını sağlar. Güvenlik açıklarının giderilmesi güncellemeler ile mümkündür. Bu nedenler güncellemeleri ihmal etmemeli ve güvenliğiniz için uygulamaları ve sistemi güncellemelisiniz.

Halka Açık Yerlerde Wifi Kullanmayın

Otel, kafe, restoran gibi halka açık alanlarda Wifi bağlantısı son derece tehlikeli olabilmektedir. Wifi ağına sızan kötü niyetli siber saldırganlar kimlik bilgileri ve finansal öğelere erişim sağlayabilmektedir. Bu nedenle halka açık yerlerde mobil şebekeyi tercih etmeniz daha güvenlidir.

Virüsleri Kontrolü

Virüsler veya casus yazılımlar bilgisayarınıza girmişse, bunun tekrar olması muhtemeldir. İyi bir antivirüs edinin. Bir tarama yapın ve kırk enfeksiyonu ortadan kaldırın. Bilgisayarınızı çok yavaşlatan bir virüs programı yüklediyseniz, sizin için daha iyi olan başka bir tane almaya çalışın.

Depolama Alanınızı Boşaltın

Çok fazla veriniz varsa bellekte yer olmadığına dair bilgi posterleri alıyor olacaksınız. Dosyaları kaydetmede sorun yaşıyorsanız, bunları bir yedekle buluta kaydedebilir ve ardından ihtiyacınız olanı indirebilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 658 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.