TEMA Vakfı’ndan Bilecik’e çıkarma

TEMA Vakfı’ndan Bilecik’e çıkarma

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, Söğüt’deki OSB Genişleme Alanı, Söğüt’teki Altın Madeni ve Muratdere’deki Bakır Molibden Madeni alanlarını ziyaret etti.

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, Çevre Politikaları ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Eylem Tuncaelli, Proje Koordinatörü Onur Küçük, Savunuculuk Koordinatörü Dijan Balkaroğlu, Marmara Bölge Koordinatörü Yaren Kahraman, TEMA Vakfı Bilecik İl Temsilcisi Mesut Kaplan ve Bozüyük İlçe Sorumlusu İsmet Ülken Söğüt’deki OSB Genişleme Alanı, Söğüt’teki Altın Madeni ve Muratdere’deki Bakır Molibden Madeni alanlarını ziyaret etti.

tema-vakfindan-bilecike-cikarma1.jpg

Muratdere Köyü Kültür ve Doğal Çevre Koruma Derneği ve Küre Köyü Sürdürülebilir Yaşam Derneği ile bir araya gelen TEMA Vakfı Başkanı Deniz Ataç, “Yaşananlar doğada büyük bir tahribata neden oluyor. İliç’teki faciayı Bilecik yaşamasın, yaşamamalı. Türkiye'de vahşi madencilik yapılmasını istemiyoruz.” dedi.

tema-vakfindan-bilecike-cikarma2.jpg

Bilecik İl Temsilcisi Mesut Kaplan ise Söğüt OSB Genişleme Alanında yapılan faaliyetlerin tarım ve sulama alanlarına zarar vereceği kanaatinde olduklarını belirterek, sulama göletinde kullanılan suların da diğer tarım alanlarını etkileyeceğini gözlemlediklerini bildirdi. Bahse konu alanın OSB olması halinde çarpık şehirleşmenin öngörüldüğünü ifade eden Mesut Kaplan, Bilecik turizmine olumsuz etkiler bırakabileceğine işaret etti.

Mesut Kaplan, yaptığı değerlendirmede, “Küre Köyü Sürdürülebilir Yaşam Derneği ile Söğüt’teki Altın Madeni faaliyetlerinin toprak ve su başta olmak üzere doğal varlıklarımıza olan etkilerini değerlendirdik.

Muratdere’deki Bakır Molibden Madeninin faaliyetleri sonucunda Bilecik ili genelinde temiz suya ulaşma riski doğacaktır. Bölgedeki tarım ve ormancılık faaliyetleri etkilenerek ormanlık alanlar yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalacaktır.

Bu alanların doğal halinde kalması doğaya, milli ekonomiye, tarım, gıda ve su güvenliğine daha fazla katkı sağlayacaktır." dedi.

tema-vakfindan-bilecike-cikarma4.jpg

Bu haber toplam 467 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum