Tıp Fakültesi kadrosunu güçlendiriyor

Tıp Fakültesi kadrosunu güçlendiriyor

Tıp Fakültesi; Temel Tıp Bilimleri, Cerrahi Tıp Bilimleri ve Dahili Tıp Bilimleri için toplam 21 öğretim üyesini kadrosuna katmak için ilana çıktı.

2022-2023 Eğitim Öğretim Döneminde öğrencilerine ilimizde ve kendi bünyesinde eğitim verecek olan BŞEÜ Tıp Fakültesi hem fiziki ve teknik altyapısını hem de akademik kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Tıp Fakültesi; Temel Tıp Bilimleri, Cerrahi Tıp Bilimleri ve Dahili Tıp Bilimleri için toplam 21 öğretim üyesini kadrosuna katmak için ilana çıktı.

Bilindiği üzere; Tıp Fakültesi 30 Haziran 2020’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile kurulmuş, aradan geçen kısa sürede yapılan çalışmalar sonucunda 2021-2022 Eğitim Öğretim Döneminde ilk öğrencilerini kabul etmişti. Sağlık Bakanlığı ile yapılan afiliasyon çalışması neticesinde Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kavuşan Tıp Fakültesi, önümüzdeki eğitim öğretim döneminde öğrencilerine kendi bünyesinde eğitim vermek için tüm hazırlıklarını tamamladı. Kadrosuna yeni katacağı uzman isimlerle hem öğrencilerin eğitimine hem de şehrimizin sağlık altyapısına büyük katkılar sağlayacak olan Tıp Fakültesi günden güne ilerlemeye devam ediyor.

Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, “Tıp Fakültemiz bünyesine katacağımız yeni 21 akademisyenle hem öğrencilerimizin eğitimlerini hem de kentimizin sağlık alanındaki ihtiyaçlarını büyük oranda karşılayacağız. Hastanemizde sağlık hizmeti alan vatandaşlarımızın daha kısa sürede ve daha nitelikli koşullarda bu hizmetten faydalanmasına olanak sağlayacağız. Bunun yanı sıra öğrenimlerini ilimizde görecek öğrencilerimiz için hazırlıklarımızı tamamladık. Kadromuzu hacim ve nitelik bakımından yetkin hale getirmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2165 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.