Tıp fakültesi öğrencilerine kavuşuyor

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yerleşen ancak Sakarya Üniversitesi’nde eğitim gören öğrenciler önümüzdeki dönemden itibaren eğitimlerine BŞEÜ’nün kendi bünyesinde devam edecekler.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yerleşen ancak Sakarya Üniversitesi’nde eğitim gören öğrenciler önümüzdeki dönemden itibaren eğitimlerine BŞEÜ’nün kendi bünyesinde devam edecekler.  

Hatırlanacağı üzere; 2020 yılında kurulmasına karar verilen BŞEÜ Tıp Fakültesi 2021 yılında ilk öğrencilerini aldı. Ancak Tıp Fakültesi’nin donanım ve akademik olarak hazır olmamasından ötürü Sakarya Üniversitesi ile işbirliği yapıldı. BŞEÜ Tıp Fakültesini kazanan öğrenciler Sakarya’da eğitimlerine başladı.

Gelinen süreçte, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) BŞEÜ Tıp Fakültesinin eğitim öğretime başlaması için yeterli duruma geldiğini onayladı. Böylelikle öğrencilerin 2022-2023 eğitim öğretim döneminde BŞEÜ’nün kendi bünyesinde devam etmelerine karar verildi.

tip-fakultesi.jpg

“İLİMİZ İÇİN GURUR VESİLESİDİR”

Konuya ilişkin bir değerlendirme yapan BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, alınan bu kararın hayırlı olması temennisinde bulundu. Rektör Beydemir, “Fakülte kurulumun ardından 2 yıl gibi kısa bir sürede altyapı ve akademik açıdan yeterliğin sağlanması hem üniversitemiz hem de ilimiz için bir gurur vesilesidir. Üniversitemiz, bu kadar kısa sürede öğrenci kabulüne başlama başarısını göstermişti. İnanıyorum ki bundan sonra da yapacağımız çalışmalar ilimize, bölgemize ve ülkemize önemli katkılar sağlayacaktır. Diş Hekimliği Fakültemiz için de yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bilecik ilinin ‘Eğitim ve Sağlık Şehri’ olması hayalimize günbegün yaklaşmaktayız. Yaptığımız çalışmalarda bizlere desteklerini esirgemeyen tüm paydaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

tip-fakultesi1.jpg

İzlenme: 5021
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Benzer Videolar