TMO'da randevu sorunu

TMO'da randevu sorunu

Bilecik’te, ürünlerini satmak için TMO’dan randevu almaya çalışan üreticiler problem yaşarken, randevulardaki sıkışıklık çiftçileri zor durumda bırakıyor.

Bilecik’te, ürünlerini satmak için TMO’dan randevu almaya çalışan üreticiler problem yaşarken, randevulardaki sıkışıklık çiftçileri zor durumda bırakıyor.

Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Orhan Uğur, TMO’nun randevu sorununa ilişkin yaptığı açıklamada, TMO’dan randevu alamayan üreticinin malını tüccara satmak zorunda kaldığına dikkat çekti. Üreticinin mağdur edilmemesi gerektiğini ifade eden Orhan Uğur, TMO’nun çiftçileri mağdur etmemesi gerektiğini belirtti.

Orhan Uğur’un açıklamalarının ardından yaptığımız araştırmalar neticesinde, TMO’da randevu sorunu yaşandığı ortaya çıktı. Sistem üzerinden randevu alamayanların olduğu gibi aldıkları randevulara gelmeyen üreticilerin sistemde tıkanıklığa sebep olduğu öğrenildi.

Şöyle ki; biçerdöverler tarlalara girmeden veya girdikten hemen sonra tahmini bir gün belirleyip TMO’dan randevu alan çok fazla üretici var. Ancak alınan randevu tarihine ürün hasadı yetişmeyince randevuya gelmeyen çok fazla üretici oluyor. Gelinemeyecek randevular iptal de edilmeyince randevu sistemi üzerinde yoğunluk oluşuyor, gerçekte ofiste kimse olmuyor.

Nitekim sabah saatlerinde TMO’ya ürünler gelirken öğleden sonra ise bazı günler hiç ürün getirilmiyor. Bahse konu zaman diliminde sistem üzerinde randevu almış birçok üretici görünüyor.

Diğer yandan, TMO’nun Bilecik’te günlük alım kapasitesinin 200 ton olduğu öğrenildi. Mahsullerin döküldüğü alanın depolama kapasitesinin 200 ton olduğu ve 200 tondan fazla ürünün kabul edilmediği belirtildi. Ancak Bilecik deposunda toplanan ürünler sıklıkla TMO silolarına götürülüyor.

Gelinen süreçte hem randevu alınıp gelinmemesi hem de TMO’nun randevusuz alım yapmaması bazı sorunları beraberinde getiriyor.

Üreticiler yaşanılan bu sorunların bir an evvel çözülmesini ve hasat sona erene kadar TMO’nun tüm ürünleri almasını istiyor.

TMO’nun, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ziraat Odaları vasıtasıyla muhtarları bilgilendirerek üreticilere bu konuda çalışma yapılması kanaati hasıl oldu. Ofis açılmadan çiftçilerin bilgi sahibi olması halinde birçok yaşanan arızanın ortadan kalkacağı inancına varıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2922 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum