TMO'dan çiftçiye destek

TMO'dan çiftçiye destek

Bilecik Ziraat Odası Başkanlığı ve Eskişehir Toprak Mahsulleri Ofisi ortaklığında hububat alımları öncesi bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Bilecik Ziraat Odası Başkanlığı ve Eskişehir Toprak Mahsulleri Ofisi ortaklığında hububat alımları öncesi bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Bilecik’te 2 ay süreyle alım yapacak TMO’nun destekleri ve desteklerden nasıl yararlanılacağına ilişkin bilgiler verdi.

tmo-dan-ciftciye-destek1.jpg

İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya; Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen, Eskişehir Toprak Mahsulleri Ofisi Başmüdürü Mehmet Murat Hasçuhadar, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar, ziraat odası başkanları ve bazı üreticiler katıldı.

tmo-dan-ciftciye-destek2.jpg

Toplantının açılışında konuşan Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen, TMO’ya buğday veren çiftçilere 1 lira destek verileceğini anımsatarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan hububat alım fiyatlarının üretici tarafından memnuniyetle karşılandığını bildirdi. Ancak fiyatların yine de yeterli olmadığına dikkat çeken Ahmet Sevinen, “Çiftçimizin buğday ekiminde, gübresinde, mazotunda çok yükselişler oldu. Maliyeti hesapladığımızda dönüme yaklaşık 1600-1800 TL gibi bir maliyet çıkıyor. Yani 300 kilonun altında verim şu anda zarar. Gerçekten 1 lira destek önemli 7 TL fiyat iyi.” İfadelerini kullandı.

tmo-dan-ciftciye-destek3.jpg

Eskişehir Toprak Mahsulleri Ofisi Başmüdürü Mehmet Murat Hasçuhadar ise hasat döneminde üreticinin ürününü en yüksek fiyattan satmasını sağlamaya çalıştıklarını belirterek, “Bu sene Toprak Mahsulleri Ofisi olarak biz proaktif bir şekilde sahadayız. Şu anda Bilecik özelinde sizlerin sıkıntılarını dinleyeceğiz. Neler yapabiliriz, nasıl çözüm üretebiliriz bunların peşine düşeceğiz.

Bizim buradaki hedefimiz hasat döneminde üreticinin ürününü en yüksek fiyattan satmasını sağlamak. TMO olarak ta biz bu konu da üzerimize düşen ne varsa yapacağız.” diye konuştu.

tmo-dan-ciftciye-destek4.jpg

Bu haber toplam 1167 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.