TOKİ’den Bilecik’e 200 konut

TOKİ’den Bilecik’e 200 konut

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, 81 ilde gerçekleştirilecek Toplu Konut Projesi kapsamında Bilecik Merkez’e 200 konut yapılacağını söyledi.

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, 81 ilde gerçekleştirilecek Toplu Konut Projesi kapsamında Bilecik Merkez’e 200 konut yapılacağını söyledi.

Milletvekili Selim Yağcı, gazetemize gerçekleştirdiği ziyarette, Hürriyet Mahallesi’nde bulunan bir hazine arazisine 200 konut inşa edileceğini belirtti. Mv. Yağcı, sonraki etaplar içinse yer arayışlarının sürdüğünü ifade etti. Bilecik Merkez’e toplamda1000 konut kazandırmak istediklerini dile getiren Mv. Yağcı, daha önce Selöz yolu üzerinde belirlenen 500 konutluk rezerv alanda ise heyelan riski tespit edildiği için bu alandan vazgeçildiğini anlattı.

tokiden-bilecike-200-konut2.jpg

Bilecik’te şu anda ciddi anlamda bir arsa sıkıntısı yaşandığını ve konut stoğunun her geçen gün yetersiz geldiğini dile getiren Selim Yağcı, belediyelerin konut alanları oluşmasında öncü olmaları gerektiğini bildirdi. Yağcı, belediye başkanlığı döneminde gerçekleştirilen TOKİ projesine atıfta bulunarak, “Biz zamanında TOKİ’ye yer verdik ve o dönem içerisinde TOKİ projesi gayet güzel şekilde gerçekleştirildi. Bu işlerin bir ayağını belediyeler oluşturur. Şu anda Bilecik’te arsa sıkıntımız var. Biz ilk etapta 200 konutun ardından ikinci etaba yaklaşık 1000 konut yapılabilecek bir arsayı bulup yetiştirmek istiyoruz. Hürriyet Mahallesi’nde bulunan hazine arazisine ilk etapta 200 konut yapılacak.

Söğüt’te de yine aynı şekilde arsa sıkıntımız var. Pazaryeri’nde belirlenen bir arazide bazı sorunlar çıktı o sorunlar çözülmeye çalışılıyor. İnşallah en kısa sürede arsa sorunlarımızı ortadan kaldırarak ilk etaba yetişmese de sonraki etapta sorunsuz şekilde konutların yapılmasını sağlamak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yağcı son olarak konut alanlarının oluşturulması noktasında yerel yönetimlere önemli görevler düştüğünü sözlerine ekledi.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 4090 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum