Tornado İnsansız Hava Aracı Ekibi’nden Zekiye Tekin’e ziyaret

Tornado İnsansız Hava Aracı Ekibi’nden Zekiye Tekin’e ziyaret

Tornado İnsansız Hava Aracı Ekibi, üretim aşamasına geçtikleri Şehit Polis Tufan Kansuva adlı insansız hava aracını tanıtmak üzere Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin’i makamında ziyaret etti.

Tornado İnsansız Hava Aracı Ekibi, üretim aşamasına geçtikleri Şehit Polis Tufan Kansuva adlı insansız hava aracını tanıtmak üzere Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin’i makamında ziyaret etti. Tornado ekibi, araçlarını tanıtarak Başkan Tekin’den destek aldı. 

tornado1.jpg

Tornado İnsansız Hava Aracı Ekibi Lideri Yasin Yasa, burada projeye ilişkin yaptığı açıklamada, üretim aşamasındaki insansız hava aracının polis teşkilatı tarafından kullanılabileceğini ifade etti. Yasin Yasa, “İnsansız hava aracımızın altında yazılımını geliştirdiğimiz bir adet radar sistemimiz bulunacak. Bu radar sistemi sayesinde canlı ve cansız varlıkların mesafeleri ölçülebilecek. Böylelikle Polis teşkilatımızın şehir kontrolü ile olaylara havadan görüntülü müdahalesini sağlayabilecek bir insansız hava aracı üretmek işitiyoruz. Amacımız ülkemize ve memleketimize hizmet etmek. Maliyeti düşük, etkinliği büyük projeler yürütüyoruz. 

Ayrıca zirai tarımsal dronumuzunda tasarımının sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bundan sonra çeşitli dayanıklılık testlerine sokarak zirai İHA’mızı tarlalarda göreceğiz. Yerli ve milli tasarım, yazılımla yola çıkan insansız hava aracı ekibi gökyüzündeki özgürlüğün çıktığı yer Bilecik olacak.” diye konuştu. 

Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin ise Türk gençliğinin Z kuşağı değil TEKNOFEST kuşağı tanımlamasını daha çok hakettiğini belirterek TORNADO ekibinin bunun en güzel örneklerinden birisi olduğunu ifade etti. 

tornado2.jpg

Bu haber toplam 1192 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.