Trafik sorunu çileye dönüştü!

Trafik sorunu çileye dönüştü!

Bilecik’in kronikleşen trafik problemi okulların açılmasıyla birlikte resmen çileye dönüştü.

Bilecik’in kronikleşen trafik problemi okulların açılmasıyla birlikte resmen çileye dönüştü. Yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte artan araç yoğunluğu öğrencilerin okula, çalışanların ise işe geç kalmalarına neden oldu. Vatandaşların isyanı, basında yer alan haberler ve STK’lardan gelen çağrılara rağmen yıllardır bir çözüm üretilemeyişi vatandaşın sabrını taşırdı.  

Bileciklilerin trafik çilesine sessiz kalmayan Kent Konseyi ise elini taşın altına koyarak trafik sorunu için devreye gireceğini açıkladı. Kent Konseyi Başkanı Seyfi Özgen beraberinde Sedat Bayam, Tolga Dedeoğlu ve Halil Altınay ile birlikte gazetemizi ziyaret etti. Gazetemiz yetkilisi Mücahid Erdal ile görüşen Kent Konseyi heyeti tüm dikkatleri trafik sorununun üzerine çekmek için kolları sıvadıklarını bildirdi. 

trafik-sorunu-cileye-donustu3.jpg

Kent Konseyi Başkanı Seyfi Özgen, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayı anımsatarak, “Açıklamalara ve çağrılara rağmen bir sonuç alınamıyor. Artık söylemleri eyleme dönüştürme vakti. Tüm kentin özellikle kenti yönetenlerin dikkatini trafik sorununa çekmek istiyoruz” ifadesini kullandı. Özgen ayrıca, trafik sorununun çözümü noktasında bir çalıştay düzenlemek istediklerini sözlerine ekledi. 

Gazetemiz yetkilisi Mücahid Erdal ise trafik sorunuyla ilgili birçok haber ve yazı kaleme aldıklarını, vatandaşlarla röportajları gerçekleştirdiklerini anlattı. Trafik sorununun Basın Masası’na çok kez konu olduğunu aktaran Mücahid Erdal, “Şehirde bir trafik sorunu var ama sorunun muhattabı yok. Bir komisyon kuruluyor, komisyona herkes çağrılıyor ama işin sahibi kim bilinmiyor. Biz basın olarak trafik sorununun çözümüne katkı sunmaya her zaman hazırız.” şeklinde konuştu. 

trafik-sorunu-cileye-donustu2.jpg

Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Bayam ise başka illerde uygulanan ve hayata geçirilen bazı çalışmalardan bahsetti. Bayam, şehrin trafik sorunu yaşadığı noktalara teknoloji yardımıyla çözüm önerileri getirildiğini dile getirdi. Böylelikle, deneme yanılmadan ziyade daha bilimsel çalışmalarla köklü çözümler üretilebildiğini kaydeden Bayam, “Bilecik’te bu ve buna benzer çalışmalar bir an evvel yapılmalı” diye konuştu.

Son olarak Pelitözü Mahallesi’nde yoğunlaşan düğün salonları ile ilgili düzenleme yapılması gerektiği ve salonların bulunduğu alanlardaki otopark sorunlarına dikkat çekildi. 

trafik-sorunu-cileye-donustu1.jpg

Öte yandan, Kent Konseyi’nin kuruluşundan bugüne kadar gerçekleştirdikleri çalışmaları anlatan Seyfi Özgen, çalışmaların kamuoyuna duyurulması noktasında gazetemize desteklerinden ötürü teşekkür etti. 

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 3858 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum