Türk Eğitim-Sen Sessiz Kalmadı!

Türk Eğitim-Sen Sessiz Kalmadı!

Bozüyük Meliha Ercan Ortaokulu'nda geçtiğimiz günlerde yaşanan olayın ardından açıklama geldi.

Bozüyük Meliha Ercan Ortaokulu'nda geçtiğimiz günlerde yaşanan olayın ardından açıklama geldi. Öğretmen M.Y.'nin darp edilerek silahla tehdit edildiği iddialarına Türk Eğitim-Sen tepki gösterdi.

sendika-7.jpg

Türk Eğitim-Sen'in düzenlediği basın açıklamasında, son dönemlerde eğitim çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarına dikkat çekilerek, bu tür olayların önlenmesi için gerekli adımların atılmadığı eleştirisi yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın uyarılara rağmen önleyici çalışmalar yapmadığı ve şiddet olaylarının gerçekleştikten sonra sorumlularının cezalandırılmadığı belirtildi.
Türk Eğitim-Sen yaşanan bu olayın ardından bir basın açıklaması düzenledi. Bozüyük Meliha Ercan Ortaokulu’nda toplanan sendika temsilcileri öğretmenlerin ve öğrencilerin güvenliğinin sağlanması için tüm ilgililerin sorumluluk alması gerektiği vurgulandı.
Türk Eğitim-Sen Şube Başkan Yardımcısı Ayhan Mercan tarafından okunan bildiride şu ifadeler yer aldı;
"19/03/2024 Salı günü okulumuz Meliha Ercan Ortaokulunda öğretmenimiz kendini bilmez bir grup veli tarafından planlı menfur bir saldırıya maruz kalmıştır.

sendika-16.jpg
Ülkemizde ve ilçemizde maalesef son zamanlarda eğitim çalışanlarına yönelik şiddet ve saldırı olayları dozunu arttırarak devam etmektedir.
Bu şiddet olaylarının önlenmesinde başta Milli Eğitim Bakanlığımızın tüm uyarılarımıza rağmen atması gereken adımları atmadığını Eğitim çalışanlarına dönük bu tür saldırıların önlenmesi ile ilgili önleyici çalışmalar yapmadığı gibi olaylar gerçekleştikten sonra olayı yapanların hakettiği cezayı almadığını ve eğitim çalışanlarının bakanlığımızca yalnız bırakıldığını görmekteyiz
Sendika olarak gerek ülke çapında gerekse il düzeyinde yapıcı katkı ve taleplerimizin yeteri kadar karşılık bulmadığını üzülerek müşahede etmekteyiz.
Yıllarca çıkarılması beklenen öğretmenlik meslek kanununda öğretmenlerin korunmasına yönelik yasal düzenlemeler bir an önce hayata geçirilmelidir.
Derdi çocuklarımızın geleceğe hazırlanması olan öğretmenlerimizin bu tür olaylar karşısında il ve ilçe mülki amirleri tarafından bütün uyarılarımıza rağmen yalnız bırakıldığını üzülerek görmekteyiz. Yaşanan bu menfur olaylar sonrasında sorumluluk makamlarının sadece geçmiş olsun dileklerinden öteye geçememeleri eğitim çalışanları olarak bizleri ayrıca üzmektedir.
Bizler bu tür üzücü olayların bir daha yaşanmamasını, olayın sorumlularının hakettikleri cezayı bir an evvel almalarını idari ve adli mercilerden talep ediyoruz.

sendika-11.jpg
Olay sonrası yürütülen soruşturmada ve bazı basın organlarında olayı yanıltıcı ve gerçeğinden saptırıcı bir takım girişimler olduğunu görmekteyiz. Yavrularımızın eğitim öğretim gördüğü okula silahla gelerek okulun önünde öğrenciler teneffüs saatinde iken öğretmene saldırılmış, öğretmenimiz silahla tehdit edilerek darp edilmiştir. Yaşanan olay okul kamera kayıtlarında saniye,saniye görülmektedir. Özellikle olayın yaşandığı an saat 14:00-14;03 arasında kayıtlarda mevcuttur.
Bu bilgi belgeler ışığında yürütülecek tüm idari ve adli soruşturmaların çok yakın takipçisi olacağız.
Eğitim çalışanlarımızın her zaman ve her koşulda yanlarında olduğumuzun ve olacağımızın bilinmesini isteriz"

Bu haber toplam 881 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.