Türk Mutfağı Haftası Paneli Yapıldı
Bilecik Valiliği himayelerinde, Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından Bilecik ve Türk Mutfağının Asırlık Lezzetleri ve Coğrafi İşaretli Ürünleri" paneli BŞEÜ Kütüphane Binası'nda gerçekleştiril
Bilecik Valiliği himayelerinde, Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından Bilecik ve Türk Mutfağının Asırlık Lezzetleri ve Coğrafi İşaretli Ürünleri" paneli BŞEÜ Kütüphane Binası'nda gerçekleştirildi.
Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen panelde, Türk mutfağının tarihsel gelişimi, Bilecik mutfağının özellikleri, Anadolu mutfağındaki sofra gelenekleri ve Bilecik ilinin coğrafi işaretli asırlık lezzetleri ele alındı. Ayrıca, Türk mutfağında kiler kültürü ve gıda saklama yöntemlerine de panelde değinildi.
Panelde Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğretim üyeleri Öğr. Gör. Yakup Yılmaz, Öğr. Gör. Mesut Kaplan ve Öğr. Gör. Aybike Nur Albayrak konuşmacı olarak yer aldı. Alanında uzman isimlerin sunumları katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.
Panelin sonunda katılımcıların soruları panelistler tarafından yanıtlanarak genel bir değerlendirme yapıldı. Programın ardından Bilecik Valiliği adına Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından konuşmacılara plaket takdim edildi.
Yoğun katılımın gözlendiği konferansın sonunda, katılımcılara Osmanlı şerbeti ve lokma ikramında bulunuldu. Gerçekleştirilen etkinlik, Bilecik'in yöresel ürünlerinin değerinin ortaya çıkarılmasına katkı sağladı.
Bu haber toplam 11 defa okunmuştur

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.