TÜRKİYE'DE 8 SERTLER VAKASI!

TÜRKİYE'DE 8 SERTLER VAKASI!

İl Genel Meclis Başkanlığı seçimlerinde bin bir tülü entrika çevirerek başkanlığı ele geçiren Oğuz Sertler gibi ülke genelinde 8 ismin daha olduğu öğrenildi. Türkiye'de ki 8 Sertler'den biri olan Karabük İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, il disiplin kururu kararı ile partisinden ihraç edildi. 

Hatırlanacağı üzere, parti kararına uymayan ve muhalefetle işbirliği yapan Oğuz Sertler, başkanlığa aday olmuş ve gazetemizin ifadesiyle bir nevi il genel meclis başkanlığını gasp etmişti. Sertler'in bu tavrı karşısında il disiplin kurulunca gerekli çalışma yapılarak hazırlanan dosya parti genel merkezine gönderilmişti. 

Gelinen süreçte, parti genel merkezin kararı beklenirken, Karabük'te yaşanan benzer hadise sonucu Karabük İl Genel Meclis Başkanı partiden ihraç edildiği öğrenildi. Şimdi ise Bilecik'te ne olacağının sorusuna nasıl bir cevap verileceği bekleniyor.  

sertlervakasi2.jpg

PEKİ KARABÜK'TE NE OLDU?  

Karabük İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, Ak Parti İl Disiplin Kurulu Kararı ile partisinden ihraç edildi. 

Geçtiğimiz ay Karabük İl Genel Meclis Başkanlığı seçimlerinde, parti grup kararı olmasına rağmen İl Genel Meclis Başkanlığına aday olmuş, MHP ve CHP’li İl Genel Meclis Üyelerinin desteği ile seçilmişti.

AK Parti Karabük İl Teşkilatının, İl Genel Meclis üyelerinin ve Karabük Milletvekillerinin ortak kararı ile İl Genel Meclis Başkanı Hasan Yıldırım’ın yeniden aday olarak görevine devam etmesi istenmişti.

Alınan bu parti grup kararına rağmen AK Parti Safranbolu İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Sözen, İl Genel Meclis üyeliğine kendi partisinden Hasan Yıldırım aday gösterilmesine rağmen aday olmuş ve bir oy farkla seçilmişti. 17 İl Genel Meclisinden iki AK Partili üyenin oy kullanmadığı Meclis Başkanlığı seçimlerinde, MHP’nin 3, CHP’nin ise 1 üye desteğini alan Ahmet Sözen, AK Partili üç üyenin de oyunu alarak, bir oy farkla Hasan Yıldırım’ın karşısında 8’e, 7 oyla İl Genel Meclis Başkanı seçilmişti.

AHMET SÖZEN MYK KARARINA UYMADI

AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, Ahmet Sözen’in grup kararına uymadığını açıklamış ve “muhalefetin oyları ile seçilen AK Partili bir İl Genel Meclis Başkanı istemiyoruz” demişti.

Ahmet Sözen ise böyle bir grup kararı olmadığını öne sürerek, parti teşkilatının baskılarına rağmen istifa etmemişti.

Ülke genelinde bu şekilde gerçekleşen 8 ayrı İl Genel Meclis Başkanlığı ile ilgili de AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) grup kararına uymayan AK Partili İl Genel Meclis Başkanlarının istifa etmesi ve seçimlerin yeniden yapılması yönünde karar almıştı.

MYK’dan çıkan karar da istifa etmeyenler hakkında da partiden ihraç edilmeleri de eklenmişti. AK Parti MYK Kararı Karabük İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen’e, İl Disiplin Kurulu Başkanı Mustafa Çelenli tarafından yaklaşık 15 gün öce tebliğ edilmesine rağmen Sözen, istifa etmeyeceğini ilan ederek “Beni ihraç edemezler” diyerek resti çekmişti.

SÖZEN’İN İHRACI KESİNLEŞTİ

Ahmet Sözen’in bu resti karşısında AK Parti Karabük İl Teşkilatı MYK kararına dayanarak, ihraç istemi ile İl Disiplin kuruluna sevk etti. İl Disiplin Kurulu; Grup kararına uymamak, İl Yöneticileri ne karşı ahlak, adap ve edep dışı konuşmalar yapmak, basına AK Parti ve İl Yöneticileri hakkında küçük düşürücü, gerçek dışı beyanlar vermek gibi gerekçeler nedeni ile Ahmet Sözen’in AK Parti’den ihraç edilmesine karar verdi.

Karabük İl Disiplin Kurulunun ihraç kararı Parti Genel Merkez’ine gönderilirken, yaklaşık bir hafta önce de Ahmet Sözen’e posta yolu ile iadeli, taahhütlü tebliği yapıldı.

Parti yönetmeliğine ve siyasi partiler yasasına göre, Ahmet Sözen’in ihraç kararına 6 gün içinde itiraz etme hakkı olmasına rağmen, bu zaman içinde herhangi bir itirazın yapılmadığı da edinilen bilgiler arsında yer alıyor.

ŞİMDİ NE OLACAK?

AK Parti İl Genel Meclis ve Parti Üyeliğinden kesin ihraç kararı ile ihraç edilen Ahmet Sözen artık AK Partili İl Genel Meclis Başkanı değil.

İktidar partisi, ihraç edilen Ahmet Sözen’in Meclis Başkanlığını yaptığı Karabük İl Özel İdaresinde hareket kabiliyetini daraltma, yalnızlaştırma ve tanınan ayrıcalık haklarını geri alma gibi muamelelere maruz bırakmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Önümüzdeki günlerde, İl Genel Meclis Başkanlarına makam aracı olarak tahsis edilen lüks aracın ve makam şoförünün hizmet aracı sınıfında olduğundan Ahmet Sözen’in altından alınması, makam odasının daha küçük bir odayla değiştirilmesi ve buna benzer uygulamalar yapılması artık kapıda görülüyor.

17 İl Genel Meclis Üyesinden oluşan Karabük İl Özel İdarede 12’si AK Partili, 4’ü MHP ve CHP üyesinden oluşurken şimdi Sözen’in ihracı ile bir de bağımsız üye oldu.

AK Partili 12 İl Genel Meclis Üyesinden en az 10 tanesinin, Sözen’e İl Genel Meclis Başkanı sıfatı ile tanımamaya gayret göstereceği de konuşuluyor.  (Kaynak: karabuknethaber.com )

 

 

Bu haber toplam 4211 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum