Türkü severlerden tam not aldılar

Türkü severlerden tam not aldılar

Bozüyük Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu tarafından düzenlenen “Su Gibi Aziz” adlı konser programı türkü severler tarafından tam not aldı.

Bozüyük Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu tarafından düzenlenen “Su Gibi Aziz” adlı konser programı türkü severler tarafından tam not aldı.

Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nde halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilen konser programında seslendirilen yağmur, dere, çeşme ve su konulu türkülerle iklim değişikliği ve su tasarrufunun önemine dikkat çekildi.

turku-severlerden-tam-not-aldilar-4.jpg

Konser öncesinde sahneye gelen Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu yaptığı konuşmada;

“Göreve geldiğimizden beri Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziğinde kendi insanlarımızla bu konserleri yapmaya çalışıyoruz. Biraz sonra sizlere çok güzel bir konser programı sunacağız.

Ayrıca dün Öğretmenler Günü’ydü, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü bir kez daha buradan kutlamak istiyorum” dedi. Ayrıca bugünün Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olduğunu hatırlatan Başkan Bakkalcıoğlu, şöyle hep birlikte ellerimizi kaldırarak kadına yönelik şiddete hayır diyelim” ifadelerini kullandı.

turku-severlerden-tam-not-aldilar-1.jpg

Başkan Bakkalcıoğlu’nun konuşmasının ardından alkışlarla sahneye gelen Mehmet Uysal koro ve saz ekibine bağlamasıyla eşlik etmek üzere sahnedeki yerini aldı.

Konserde sırasıyla yağmur, dere, çeşme ve su konulu türküler koro ve solo olarak seslendirildi. Salonun tamamen dolduğu programda izleyenler neşeli türkülere eşlik edip eğlenirken duygusal türkülerde de hüzünlenerek duygu dolu anlar yaşadılar.

Konser programının sonunda saz heyeti, koro ve solistler, izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Seyircinin yoğun alkışlarının ardından Başkan Bakkalcıoğlu eşi Merih Bakkalcıoğlu ile birlikte Koro Şefi Sena Nur Kale’ye, bağlama eğitmeni Mehmet Uysal’a ve programın sunucusu Gizem Dölen’e çiçek takdim ederek koroya, saz heyetine ve tüm görevlilere teşekkür etti.

turku-severlerden-tam-not-aldilar-5.jpg

turku-severlerden-tam-not-aldilar-3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 303 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.