TZOB Başkanı Bayraktar’dan kurbanlık hayvan satışları açıklaması

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, kurbanlık hayvan satışlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, kurbanlık hayvan satışlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlık hayvan satışlarının ağır ilerlediğine dikkat çeken Bayraktar, “Sahadan aldığımız bilgilere göre, vatandaşlarımızın alım gücünün düşmesi nedeniyle, bu yıl kurbanlık satışlarında en az yüzde 25 civarında azalma olacağını tahmin ediyoruz.” Dedi.

Şemsi Bayraktar, konuya ilişkin açıklamasında, şunları kaydetti:

“Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan en son kesilen kurbanlık hayvan satışları sayısı göz önüne alındığında;

Ülkemizde yıllık 960 bini büyükbaş, 2 milyon 850 bini küçükbaş olmak üzere toplamda 3 milyon 850 bine yakın hayvan kurbanlık olarak kesiliyor.

Ziraat Odalarımızdan aldığımız bilgilere göre, kurbanlık satışları ağır ilerliyor.

Öte yandan talepte yaşanması muhtemel düşüş üreticilerimizi düşündürüyor.

Sahadan aldığımız bilgilere göre, vatandaşlarımızın alım gücünün düşmesi nedeniyle, bu yıl kurbanlık satışlarında en az yüzde 25 civarında azalma olacağını tahmin ediyoruz.

Her yıl bayrama yakın bu dönemlerde gerçekleşen satış rakamlarıyla bu yılın rakamları karşılaştırıldığında bu düşüş net olarak görünüyor.

Nakliye ve çadır kiralarının yüksek olmasına bir de alım gücünde yaşanan düşüş eklenince, üreticilerimiz şehir dışında olan hayvan pazarlarına satış için gitmekte tereddüt ediyor.

Üreticilerimiz, kurbanlıklarını mümkün olduğunca yerlerinde yani ahırlarda satmaya çalışıyor.

Bazı illerimizde, geçtiğimiz yıllarda çadırlara olan yoğun talep nedeniyle kurayla yapılan çadır satışlarında, bu yıl talep düşüklüğünden dolayı kuraya ihtiyaç dahi olmadığını görüyoruz.

Bu da bu yıl şehirlerde daha az kurbanlık çadır, dolayısıyla daha az kurbanlık göreceğimiz anlamına geliyor.

Kesilecek kurbanlık sayısında geçen yıllara göre en az yüzde 25 oranında azalma olacağını öngörüyoruz.

Bu yıl yaklaşık 720 bin büyükbaş, 2 milyon 150 bin küçükbaş, toplamda ise 2 milyon 870 bin kurbanlık hayvan kesileceğini tahmin ediyoruz.”

 

İzlenme: 1184
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar