Ulaşımda Kartlı Sisteme Geçiliyor

Ulaşımda Kartlı Sisteme Geçiliyor

Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, mayıs ayı belediye meclisi ikinci oturumunda kartlı ulaşım sistemi açıklamalarda bulundu.

Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, mayıs ayı belediye meclisi ikinci oturumunda kartlı ulaşım sistemi açıklamalarda bulundu. Başkan Subaşı, yeni sistemin eylül ayında hayata geçirilmesinin planlandığını belirtti.

Belediye meclisi toplantısı, Bilecik Belediyesi’nin sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınlanarak vatandaşlara ulaştırıldı. Toplantıda 5 gündem maddesi görüşüldü. Gündem maddelerinin ardından söz alan Başkan Subaşı, elektronik ödeme sistemi sürecinde gelinen son durumu paylaştı.

ulasimda-kartli-sisteme-geciliyor-1.jpg

“Elektronik ödeme sistemine geçiyoruz”

Subaşı açıklamasında, “Otobüslerimizi eylül ayı içinde ulaşıma koymayı planlıyoruz. Çünkü o da ihaleyle çıkacak. Otobüslerin geliş süreci yaz ortasını bulabiliyor. Yazın da ilimiz çok fazla kalabalık olmuyor. Hem memurların çok olduğu bir kent olmamız hem de üniversite öğrencilerimizin burada olmaması gibi durum var. Bir de bu durumun sağlıklı işlemesi için adım adım uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Şimdi önümüzdeki haftalarda Haziran ayının başlarında elektronik ödeme sistemine geçiyoruz. Orada kart okutma sistemiyle ilerletilecek. Kartlarımız geldi. Biz de kent lokantasının alt katını düzenliyoruz. Orada bir kart basım noktası oluşturacağız. Çok yakın bir zamanda üniversite yönetiminden de rica edeceğiz. Orada da böyle bir basım yeri ayarlamamız gerekiyor. Çünkü ciddi bir üniversiteli sayısı var’’ İfadelerini kullandı.

Minibüsçüler ve STK’lara Bilgilendirme Toplantısı Yapılacak

Yeni ulaşım sisteminin sadece vatandaşları değil, minibüs şoförleri ve sivil toplum kuruluşlarını da yakından ilgilendirdiğini belirten Subaşı, “Kartlar basıldıktan sonra hem minibüs sürücülerine hem de kent konseyi aracılığıyla STK temsilcilerine yönelik bilgilendirme toplantıları gerçekleştireceğiz. Eylül ayında sistemi aktif hale getirmeyi hedefliyoruz,” şeklinde konuştu.

ulasimda-kartli-sisteme-geciliyor-2.jpg

Bu haber toplam 42 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.