"Ülkü Ocaklarından terörist çıkmaz; şehit ve gazi çıkar!"

MHP Lideri Devlet Bahçeli, ABD Temsilciler Meclisinin Ülkü Ocaklarının bir terör örgütü olup olmadığının araştırılmasını da öngören 2022 ABD Ulusal Savunma Yetki Yasasının kabul etmesine sert tepki gösterdi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, ABD Temsilciler Meclisinin Ülkü Ocaklarının bir terör örgütü olup olmadığının araştırılmasını da öngören 2022 ABD Ulusal Savunma Yetki Yasasının kabul etmesine sert tepki gösterdi. Devlet Bahçeli’nin “Ülkü Ocaklarından terörist çıkmaz, şehit çıkar, gazi çıkar” açıklaması milliyetçi ve ülkücü camia tarafından takdirle karşılanırken ülke gündeminde önemli bir yer tuttu. 

ABD’nin bu tavrına karşı ülke genelinden çeşitli kesimlerden sert tepkiler yükselirken, MHP Bilecik Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Turgay Yıldız’da açıklamalarda bulundu. Turgay Yıldız, Ülkü Ocakları’nın Türk Milleti’nin 57’nci alayı olduğunu ifade ederek, “57. alay Çanakkale’de albayından erine kadar şehit düşmüş birliğimizin adıdır. Eğer bir gençlik teşkilatı kendini böylesine ulvi bir yapıyla özdeşleştiriyorsa o milletin geleceğinden asla endişe edilemez” ifadelerini kullandı. 

MHP Belediye Meclisi Üyesi Yıldız, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Türk milletinin göz bebeği olan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın faaliyetlerini, terör örgütü sıfatları ile bağdaştırmaya kalkan ABD Temsilciler Meclisi, Ermeni işgalciliğine destek veren ve Türk-İslam düşmanlarına kucak açan emperyalizmin merkezi bir yapısıdır. 

Ülkü Ocaklarının araştırılması tasarısını hazırlayan Yunan kökenli Dina Titus adlı Türk düşmanı, Türk milletine karşı yürütülen faaliyetlerin baş aktörü olarak yer alıyor.

Çocukları terör eylemlerinde kullanan PKK/PYD/YPG’ ye açıkça destek vererek silah ve teçhizat veren ABD yönetimi, geçmişte olduğu gibi bugün de savaşlarda ölen milyonlarca insanın sorumlusu, mazlumların gök kubbeyi inleten çığlıklarının ise en büyük sebebedir.

Ülkü ocakları Türk Milletinin 57. alayıdır. 57. alay Çanakkale’de albayından erine kadar şehit düşmüş birliğimizin adıdır. Eğer bir gençlik teşkilatı kendini böylesine ulvi bir yapıyla özdeşleştiriyorsa o milletin geleceğinden asla endişe edilemez.

Ülkü Ocakları, Liderimiz Sn. Devlet Bahçeli Bey’in emrinde çift başlı Selçuklu kartalı gibidir. Bir tarafı Doğu’ya diğer tarafı Batı’ya bakar. Doğu’da ve Batı’da Türk milletini ufukların ötesine taşımak için mücadele etmektedir.”

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 1260 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.