Ulupınar'da hasad yapıldı

Ulupınar'da hasad yapıldı

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce yürütülen ''Bereketli Topraklar Kırmızı Meyvelerle Buluşuyor'' projesi kapsamında merkeze bağlı Ulupınar köyünde hasat yapıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce yürütülen ''Bereketli Topraklar Kırmızı Meyvelerle Buluşuyor'' projesi kapsamında merkeze bağlı Ulupınar köyünde hasat yapıldı. 

Vali Vekili Yunus Fatih Kadiroğlu, Bilecik'i daha güzelleştirmek, potansiyelini en iyi şekilde değerlendirebilmek için her alanda çalıştıklarını söyledi. 

ulupinarda-hasad-yapildi1.jpg

Bu çalışmaların karşılığının bulmasının önemine değinen Vali Vekili Kadiroğlu, projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, üreticilere hayırlı, bereketli olması temennisinde bulundu.  

Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş ise geçen yıl aralık ayında Bilecik eski Valisi Bilal Şentürk'ün destekleriyle hazırlanan proje kapsamında ''ahududu'' ve ''böğürtlen'' fidanlarının Ulupınar köyünde toprakla buluşturulduğunu anımsattı. 

2019 yılında Ulupınar köyünde çiftçi ve sanayici buluşması projesini gerçekleştirdiklerini hatırlatan Tarım ve Orman İl Müdürü Yoldaş, şunları kaydetti: 

ulupinarda-hasad-yapildi2.jpg

''Köyümüz model ve örnek bir köy haline geldi. Uygulanan çilek projesi, çiftçilerimize ve üreticilerimize örnek olacak bir proje haline geldi. Birim alanından yüksek verim elde etmemiz için küçük parçalarda daha katma değeri yüksek olan ürünlerin yetiştirilmesi için deneme alanları kuruyoruz ve çiftçimizi bu şekilde yönlendiriyoruz. 2 dekarlık alanda Haritage ahududu çeşidinden 300 adet, Aksu Kırmızısı ahududu çeşidinden 200 adet ve Jumbo çeşit böğürtlenden ise 500 adet fidan dikimiyle gerçekleştirilecek projede modern tekniklerin kullanılması hedefledik. Bu köyde üreticimiz, ailesiyle örnek model ortaya koyuyor. Biz de gerek Bakanlık nezdinde gerekse İl Müdürlüğümüz tarafından kendilerine destekçi olmaya devam edeceğiz.'' 

ulupinarda-hasad-yapildi3.jpg

Etkinliğe, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Halis Nalbant, İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Bilecik Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Banu Çiçek Güngördü ile üreticiler katıldı. 

ulupinarda-hasad-yapildi4.jpg

Kaynak:Tuba TIRPAN

Bu haber toplam 1659 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.