Uluslararası ödüllü ‘BİR DÜŞ GÖRDÜM’ filmi vizyona girdi

Uluslararası ödüllü ‘BİR DÜŞ GÖRDÜM’ filmi vizyona girdi

Yolculuğuna 2018 yılında 8. Uluslararası Malatya Film Festivalinde proje bazında birinci olup TRT Ön alım desteğini kazanarak başlayan ‘BİR DÜŞ GÖRDÜM’ filmi o günden bugüne dünya genelinde 60’ın üzerinde festivale katılarak 19 Uluslararası ödül kazandı. Uluslararası adı ‘IN MY DREAM’ olan film 38 farklı ülkede Türkiye’yi temsil etme başarısı gösterdi. BİR DÜŞ GÖRDÜM festival misyonunu tamamlamış olarak 6 Mayısta Türkiye’de vizyona girdi.
Kimsesiz kalan 9 yaşlarındaki Tarık’ın hayata tutunma ve kendi gibi ailesiz kalan küçük bir sıpayı hayatta tutma mücadelesine odaklanan film, bizi çocukluğumuza götürerek yitirdiğimiz çocukluk dünyasının masalsı kapılarını da aralıyor. Film boyunca hepimizin özlediği çocukluk zamanlarımız bir şiir ve masal tadında ekrana geliyor. Tabiatın, hayvanların, köy hayatının, adet ve gelenek göreneklerin, dostluğun, ailenin ve en çok da anne temasının vurgulandığı BİR DÜŞ GÖRDÜM filmi bu özellikleriyle diğer ödüllü filmlerden ayrılıyor.
Harun Reha Pakoglu, Nevzat Yılmaz, Recep Çavdar, Fatih Dokgöz ve İsmail Hakkı gibi oyuncuların yer aldığı TRT ortak yapımı filmin Yönetmeni Murat Çeri, filmi annesine adamış. 8 Mayıs’ın da Anneler Günü olması sebebiyle de filmin vizyon tarihi özellikle 6 Mayıs olarak belirlenmiş. BİR DÜŞ GÖRDÜM filmi ekibi ‘Annenize anneler günü hediyesi olarak birer sinema bileti alıp sinemaya gitmeye ne dersiniz?’ teklifiyle izleyicileri ile buluşuyor. 

İzlenme: 1661
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar