Üniversite mezunu çiftçilere 100 bin TL hibe

Üniversite mezunu çiftçilere 100 bin TL hibe

Uzman Eller Projelerinin Desteklenmesi kapsamında meslek yüksekokulları ile üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri bölümlerinden mezun olanların uygulayacağı projelere 100.000 TL hibe desteği verileceği bildirildi.

Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projelerinin Desteklenmesi kapsamında meslek yüksekokulları ile üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri bölümlerinden mezun olanların uygulayacağı projelere 100.000 TL hibe desteği verileceği bildirildi. 

Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Ellerin Desteklenmesine İlişkin Karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, 100 bin TL hibe destekli projeye, meslek yüksekokulları ile üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren bölümlerinden mezun olanlar başvuruda bulunabilecek. 

Ayrıca, kırsal alanda yaşayan veya yaşamayı taahhüt eden, başvuru aşamasında SGK'lı çalışanlar hibe almaya hak kazandığı takdirde SGK'lı çalışmayacağını veya vergi mükellefi olmayacağını taahhüt eden kişiler başvuru yapabilecek. 

Proje başvuruları, 14 Ocak - 28 Şubat 2022 tarihleri arasında https://uzmaneller.tarimorman.gov.tr adresi üzerinden e-devlet şifresi ile yapılacak. 

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 3139 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.