Usül esastan önce gelir

Bilecik’te çöplerin toplanmaması üzerine Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin ile Bilecik Belediyeler Birliği Başkanı Mustafa Yaman arasında yaşanan karşılıklı atışmalar Basın Masası’nda değerlendirildi.

Bilecik’te çöplerin toplanmaması üzerine Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin ile Bilecik Belediyeler Birliği Başkanı Mustafa Yaman arasında yaşanan karşılıklı atışmalar Basın Masası’nda değerlendirildi. Bilecik gündemini meşgul eden söz düellosu enine boyuna masaya yatırıldı. 

Mücahid Erdal’ın hazırlayıp sunduğu programa, Sakarya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Meşe, Osmaneli Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Erdem ve Halil Altınay konuk olarak katıldı. 

Semih Şahin’in iddia ve ithamları ile Mustafa Yaman’ın verdiği cevapların konuşulduğu programda başkanların üslubu ve takındığı tavırlar yorumlandı.  

Mücahid Erdal, programın açılışş konuşmasında "Hukukta değişmez ön kaide usul esastan önce gelir" diyerek çöp toplama tartışmasında kimin haklı kimin haksız olduğundan önce Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in takındığı üslubun yanlış olduğunu dile getirdi. Basın Masası’nda öncelikle bir usül ve üslup tartışması gündeme geldi.

Mehmet Erdem, ülke siyasetindeki gerginliğin artık yerel bazda iyice hissedilmeye başladığını ifade ederek kullanılan üslubun kabul edilemez olduğunu söyledi. 

Çöplerin toplanmamasına ilişkin sorunun iki başkan arasındaki atışmaya dönüştüğüne dikkat çeken Halil Altınay ise Bilecik’in çok başka sorunlarının konuşulması gerekirken hoş olmayan iki açıklamanın şehrin ana gündemi haline geldiğini dile getirdi. 

Ahmet Meşe ise Semih Şahin’in belediye başkanı olmasının ardından birçok kez ağır açıklamalarda bulunduğunu ve kendisine ilk kez aynı perdeden cevap verildiğini söyledi. Tartışmalarda Mustafa Yaman’ı haklı gördüğünü dile getiren Meşe, “Semih Şahin’in iddia ve ithamları doğru olsaydı dahi o üslupla kendini ifade etmesi zor” dedi.

Kaynak:Duhan ADANA

Bu haber toplam 25492 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum