Uzmanlardan deprem uyarısı!

Uzmanlardan deprem uyarısı!

Uzmanlar, Kuzey Anadolu fay hattının Mekece-İznik hattında deprem uyarısında bulundu.

Uzmanlar, Kuzey Anadolu fay hattının Mekece-İznik hattında deprem uyarısında bulundu.

Kuzey Anadolu deprem hattının İznik-Kaynarca-Karatekin-Yeşilçimen-Beşevler-Çerkeşli-Mekece hattında 7’nin üzerinde beklenen şiddetli bir depreme karşın önlem alınması gerektiğini bildiren uzmanlar, Çerkeşli ve Çerkeşli Gölü içinde yer alan fay hattının çok tehlikeli olduğunu ifade ettiler.

uzmanlardan-deprem-uyarisi1.jpg

Fransa’dan Les Batelieres Productions tarafından 2020 yılında çekimlerine başlanan "The Sunken Sectets of Iznik Basilica" belgeseli çekim ekibi Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ile röportaj yaptı.

Pascal GuMerin yönetmenliğnde, Araştırma Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin, Jeolog Prof. Dr. Julia Sigoyer, Jeolog Yann Klinger, çekim ekibinden Cecile Foucher, Arkeolog Suha Cura’dan oluşan ekip Kuzey Anadolu Fay Hattı Mudurnu-Göynük-Taraklı-Geyve-Mekece-Çerkeşli-İznik-Gemlik-Mudanya kısmında yaptıkları araştırmalar hakkında Başkan Münür Şahin’e bilgi verdiler.

uzmanlardan-deprem-uyarisi2.jpg

Uzman isimler Kuzey Anadolu deprem hattının İznik-Kaynarca-Karatekin-Yeşilçimen-Beşevler-Çerkeşli-Mekece hattında 7’nin üzerinde beklenen şiddetli bir depreme karşın önlem alınması gerektiğini bildiren uzmanlar, Çerkeşli ve Çerkeşli Gölü içinde yer alan fay hattının çok tehlikeli olduğunu ifade ettiler.

Başkan Münür Şahin ise yaptığı açıklamada, “Osmaneli Belediyesi olarak Osmaneli İlçemize bağlı bu köylerde meydana gelecek deprem öncesi bilgilendirme yapılarak oluşacak can ve mal kayıplarının en alt seviyeye indirilmesi uyarısında bulunan akademisyenler ve uzmanlara teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandı.

uzmanlardan-deprem-uyarisi3.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2538 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum