Vali Aygöl, “Başka illere gitme problemi ortadan kalkacak”

Vali Aygöl, “Başka illere gitme problemi ortadan kalkacak”

Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini ziyaret etti.

Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini ziyaret etti.

BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekan V. Cenk Karakurt'tan bilgiler alan Vali Aygöl, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin açılması ile birlikte vatandaşların başka illere gitme probleminin ortadan kalkacağını ifade etti.

vali-aygol-baska-illere-gitme-problemi-ortadan-kalkacak.jpg

Vali Aygöl, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin kurulmasıyla Ortodonti, çene cerrahisi gibi uzmanlık gerektiren klinik operasyonlar artık Bilecik’te yapılabilecek, bu da vatandaşlarımızın sağlık ihtiyaçları için başka illere gitme problemini ortadan kaldıracaktır.” dedi.

Fakültenin Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezinin kurulabilmesi için ihtiyaç duyulan makine, teçhizat ve laboratuvar cihazlarının satın alınması tamamlanmış olup Ağız Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi binasına cihazların montajı da tamamlandı.

vali-aygol-baska-illere-gitme-problemi-ortadan-kalkacak1.jpg

Merkez bünyesinde 9 adet klinik, 3 adet derslik, 1 adet lokal müdahale odası, 1 adet engelli kliniği, 1 adet Preklinik Laboratuvarı, 1 adet Fantom Laboratuvarı, 3 adet Protez Laboratuvarı, 1 adet Alçı Akrilik Laboratuvarı, 1 adet Merkezi Sterilizasyon birimi ve Görüntüleme birimi ile Programa ayrılan toplam 6.300 m² kapalı alanda; Klinik Bilimler Bölümü bünyesinde mevcut olan 8 Anabilim Dalına ait Kliniklerde sağlık ve tedavi faaliyetleri yürütülecek.

vali-aygol-baska-illere-gitme-problemi-ortadan-kalkacak2.jpg

vali-aygol-baska-illere-gitme-problemi-ortadan-kalkacak3.jpg

Bu haber toplam 2741 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum