Vali Aygöl’den 2 önemli çağrı

Vali Aygöl’den 2 önemli çağrı

Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Nisan ayı asayiş ve güvenlik toplantısının ardından yaptığı açıklamada, 2 konuda çağrıda bulundu.

Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Nisan ayı asayiş ve güvenlik toplantısının ardından yaptığı açıklamada, 2 konuda çağrıda bulundu. Yaz aylarının yaklaşması ile birlikte orman yangınlarına dikkat edilmesini isteyen Vali Aygöl, Bilecik’in yükselen turizm çıtasına herkesin sahip çıkmasını ve destek olmasını istedi.

Vali Aygöl, ormanlı alanlarda ateşli piknik yapılmamasını isterken, Türkiye’nin yükselen turizm potansiyelinden Bilecik’in de payını aldığını ifade etti. Her iki konuda da vatandaşların üzerine görev ve sorumluluklar düştüğüne atıfta bulunan Vali Aygöl, şunları kaydetti:

“ORMAN YANGINLARI KONUSUNDA DUYARLI OLALIM”

“Bir diğer gündemimizde malumunuz artık yaz ayları başlamak üzere. Bölgemizde geçtiğimiz yaz ayında pek çok orman yangını meydana geldi. Sık ormanlara sahip bir coğrafyamız var bu durum her ne kadar eşsiz bir doğal güzelliği sunsa da diğer yandan orman yangınlarında mücadeleyi zorlaştırıyor. Vatandaşlarımızdan ısrarla talebimiz, orman yangınları konusunda duyarlı olmalarıdır. Ormanlık alanlarda ateşli piknik yapmayalım, anız yakmayalım ve çevremizi koruyalım. Gelecek nesillere aktaracağımız en güzel miraslardan bir tanesi de doğal güzelliklerimiz olduğunu unutmayalım.

“SABOTE ETMEK İSTEYEBİLİRLER”

Birazda bacasız sanayi olarak adlandırdığımız turizm sektörüne değinmek istiyorum. Ülkemiz son yıllarda yaptığı girişimlerle dünyada en çok turist alan dördüncü ülkesi konumuna yükseldi. Bilecik’te bu pastadan her geçen gün daha fazla pay alarak büyümeye devam ediyor. Bu noktaya gelmek ve noktayı korumak bizler için çok önemli. Ülkemizin bu başarısını sabote etmek isteyen pek çok unsur türeyebilir. Bu sebeple başta basın mensuplarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın bu konuda hassas olmalarını istiyoruz. Ülkemiz doğasıyla, turizmiyle, tarihiyle ve kültürüyle korumak tüm vatandaşlarımızın görevidir. Devletimizde bu uğurda mesai mefhumu gözetmeksizin milletimizin emrindedir.

Buradan bir kez daha tüm vatandaşlarımıza hatırlatmak istiyorum 112 acil çağrı merkezimiz her türlü ihbar ve bildiri için 7/24 görevdedir.”

Bu haber toplam 105 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.