Valilikten “Bırak Kazan” kampanyası

Valilikten “Bırak Kazan” kampanyası

Sigarayı bırakan 4 kişi çeyrek altınla ödüllendirilecek.

Bilecik Valiliği tarafından “Bırak Kazan” isimli sigarayı bırakma kampanyası düzenlendi. Kampanya kapsamında gerekli şartları yerine getirenler arasında yapılacak kura çekimi sonrası 4 kişiye çeyrek altın hediye edilecek. Kampanya 31 Mayıs 2022 tarihinde başlayacak ve 1 Temmuz 2022 tarihinde sona erecek.

Bir ay sonunda katılımcılar arasında çekilecek kura sonucu 4 asil ve 4 yedek isim belirlenecek. Bu kişilerden, bir ay boyunca sigara kullanmadıklarını teyit etmek üzere İl Sağlık Müdürlüğünce yaptırılacak kan ve solunum testi sonuçları ile sigarayı bıraktıklarına dair en az bir şahit istenecek. Değerlendirme sonucunda 4 talihliye birer çeyrek altın hediye edilecek.

Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bilecik’ te sigara kullanan vatandaşlarımızı bir ay yani önümüzdeki Haziran boyunca (31 Mayıs – 01 Temmuz) sigarasız bir yaşamı deneyimlemeye davet ediyoruz. Yapılan araştırmalarda bir ay sigara içmeyenlerin bu bağımlılıktan büyük ölçüde kurtulduğu görülmektedir. Kampanya vesilesi ile İlimizde sigara içenler arasında birbirlerine destek olabilecekleri olumlu psikolojik bir iklim ve tatlı bir rekabet ortamı oluşturmak istiyoruz. İlimizde böyle bir kampanya başlatarak hemşehrilerimizin bu bağımlılıktan kurtulmalarına vesile olmak istiyoruz. Süreç sonunda çekilecek kura ile belirlenecek, istikrar ve azim göstererek sigarayı bıraktığı kan ve solunum testi sonuçları ile beraber şahitlerle de teyit edilecek 4 şanslı hemşehrimize sembolik bir ödül olarak çeyrek altın hediye edeceğiz.  Esasen biz hemşehrilerimize altın kazanmayı değil hayatlarını, sağlıklarını kazanmayı vaat ediyoruz.” diyerek sigara içen tüm Bileciklileri bu kampanyaya katılmaya davet etti.

Kampanyaya katılan herkes aynı zamanda çekilişe katılmaya da hak kazanacaktır. Bir ayın sonunda katılımcılar arasında yapılacak kura sonucu 4 asil ve 4 yedek talihli belirlenecektir. Talihlilerden bir ay boyunca sigara kullanmadıklarını teyit etmek üzere Sağlık Müdürlüğümüz tarafından yaptırılacak kan testi ve solunum testi sonuçları ile beraber sigarayı bıraktıklarına dair gösterecekleri en az bir şahit istenecek. 27 Mayıs 2022 tarihi saat 00.00’a kadar başvuruların devam edeceği kampanyaya katılmak isteyenlerin aşağıda yer alan adresteki formu doldurmalarının yeterli olacak.

Başvuru Adresi; https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfT8OSGBw4L-uH9pH66Jjx1WsY1Qh4CkEgnjGXVCOOZuOCBnQ/viewform

 

 

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2174 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum